Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
smerfetka 1990

Zmiany polityczne

Polecane posty

Oto moje postulaty 1. Bezrobocie a). Każdy bezrobotny musi dostać 2,5 tysiąca do domu b). W Mopsie powinien być darmowy sklep gdzie każdy bezrobotny musi dostać za darmo jedzenie oraz markowe ubranie c). Mops powinien opłacić rachunki za czynsz, gaz, prąd, wode, telefon stacjonarny, telefon komórkowy a nawet telewizję satelitarną w tym spłacić kredyt. d). Urząd Pracy nie ma prawa narzucać żadnych skierowań jeśli bezrobotny nie jest zainteresowany daną pracą e). Wszystko powinni upaństwowić sklepy, apteki, zakłady produkcyjne, służbę zdrowia. f). Zlikwidować wszystkich prywatnych przedsiębiorców. g). Pracownik powinien dostać minimum 5 tys. 2. Służba Zdrowia a). Emeryci powinni w aptece dostawać lekarstwa za darmo b). Renciści w aptece powinni dostawać lekarstwa za darmo c). Pracownicy Służby Zdrowia, lekarstwa powinni dostawać za darmo d). Studenci i Uczniowie, dla nich lekarstwa również powinny być darmowe. e). Bezrobotni również powinni za darmo dostać lekarstwa f). Kliniki weterynaryjne również powinny być za darmo 3. PFRON - pracodawca nie powinien dostawać żadnych pieniędzy, wszystkie pieniądze powinny iść do kieszenie osobą ze stopniem niepełnosprawności a). I grupa - 4 tys. zł. bez możliwości pracy. b). II grupa - 3,5 tys. zł. z możliwością pracy na um. zlecenie c). III grupa - 2 tys. zł. z możliwością pracy na um. zlecenie ps. Sama posiadam II stopień niepełnosprawności. 4. Edukacja a). Jestem za likwidacją zawodówek i technikum b). Powinno powstać liceum i uczeń ma prawo chodzić na dodatkowe przedmioty (zawodowe) i po 3 latach przystąpić do egzaminu technika (i to nie do jednego tytułu technika lub zawód). c). Szkoły Policealne są do likwidacji bo tytuł technika można zdobyć jak pisałam w pkt. 3 d). Usunąć maturę z matematyki. Lub usunąć przedmioty obowiązkowe (każdy niech zdaje co chce zdawać) lub po prostu usunąć maturę całkowicie i egzaminy wstępne na studia. 5. Jakie obowiązki ma mops a. Kupić mieszkanie, dom, apartament lub wyremontować obecne osiedlenie. b. Mieć u siebie w urzędzie aptekę oraz sklepy z żywnością i ubraniami. c. Ma obowiązek kupić meble, telewizor, komputer a nawet samochód. d. płacić rachunki 6. Aborcja a. Tylko w wypadku gdy zagraża życiu matki aborcja mogłaby być legalna - chociaż też temu jestem przeciwny b. Gdy płód jest chory - mówię stanowczo nie c. Wynik gwałtu lub kazirodztwa - mówię stanowczo nie 7. Eutanazja - Stanowczo nie (nawet usypianiu zwierząt jestem przeciwna) 8. In Vitro - Stanowczo nie

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować