Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Studia prawnicze.

Polecane posty

Gość gość

Hej zastanawiam się nad moją przyszłości i stwierdziłam że chce iść na prawo średnią mam 5.0 jestem w 1 kl gimnazjum. Mam pytanie po jakich profilach w liceum mogę iść na studia prawnicze. W przyszłości chciałabym zostać notariuszem. Pytanie do osób które wiedzą coś na ten temat czy trudno jest skończyć prawo? Trudne są studia? Pamięć mam bardzo dobrą.

Gość gość
prawo TO BEZROBOCIE.. PO CO CI TAK DENNE I GLUPIE STUDIA HUMANISTYCZNE? TO NA NIC ...PO TYM BEDZIESZ PRACOWAC W MARNEJ KANCELARII ZA 1200ZL WIEM BO JA MAM TAM A NAWET JAK APLIKACJE ZROBISZ TO TERAZ JEST MASAKRA I CIEZKO..NIE MA KASY DUZEJ NIESTETY JUZ A PRAWNIKOW JAK PSÓW WE WSI...

Gość gość
Na studiach prawniczych dowiesz się że masz prawo do bezrobocia i zasiłku w MOPSie.

Gość gość
jestem na drugim roku prawa i gówno z tego mam ;p wykładowcy i adiunkci mają nas gdzieś , są nieprzygotowani na zajęciach , sami jeżdżą 15 letnimi gratami i chodza w garniturach za 200zł z H&M. Ja zmieniam za rok kierunek wiodący na medycynę a prawo zostawię dla frajdy , bo i tak zdać te studia to każdy debil dał by radę.

Gość gość
NA UJOCIE JEST NAJLEPSZE PRAWO I TAM WYKLADOWCY SA BOGACZAMI. I JEZDZA SUPER PORSZAKAMI I MAJA WYPASIONE GARNIAKI VERSACE

Gość gość
... ostatni post napisał chyba jakiś debil.

Gość gość
NA UJOCIE STUDIUJE PRAWO WIEC WIEM JACY SA WYKLADOWCY BOGACI ..SAMI ADWOKACI..

Gość gość
jakoś śmiem twierdzić że jesteś trolem bo student prawa nie pisałby jak burak ;p

Gość gość
Czasem zastanawiam się w co tych ludziach siedzi. Natchnęłam się na ten post przypadkiem i chyba jako jedyna z tego grona miałam styczność ze studiami prawniczymi. Jeżeli marzysz o dobrym uniwersytecie jak Uniwersytet Jagielloński to będziesz musiała włożyć dużo pracy i wysiłku w naukę. Podstawą jest WOS, bez niego nie ruszysz.

Gość gość
Ja nie polecam studiów prawniczych. Raz że jest na nich masa osób i wcale nie tak ciężko jest je przejść, co daje nam co roku masę absolwentów i przesycenie rynku. Dwa- wcale nie tak łatwo o robotę po nich. Na pewno nie ma co liczyć, że zaczniesz po nich zarabiać więcej niż minimalną (o ile ktoś cię zatrudni na umowę o pracę). Jeśli myślisz o notarialnej to muszę Cię dodatkowo zdemotywować, bo akurat notariusze to zamknięty krąg i wiele absolwentów ma problem ze znalezieniem patrona, gdy już się dostaną za aplikację, więc nie dość, że muszą bulić kasę za dalszą naukę (aplikacja jest płatna) to jeszcze muszą zasuwać za darmo, bo żaden notariusz ich nie chce zatrudnić.

Gość gość
prawo nie ma przyszłości.