Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość dekor

POMOCY!!!! nie wiem co mam wybrać

Polecane posty

Gość gość dekor

Mamy, urządzam właśnie salon- doradźcie mi proszę jakie kolory wybrać, tak aby nie było nudno? Myślałam o klasycznej szachownicy z ecri i brązem oraz czarnymi wstawkami, ale za bardzo nie wiem jak to połączyć? ciemniejszy czy jaśniejszy kolor przy oknie ? A może pomalować tylko jedną ścianę na inny kolor a resztę na ecri ? A może jakieś inne kolory? Zupełnie nie mogę się zdecydować..... macie jakiś fajny pomysł? Dodam, że ułożenie pokoju jest takie, że otwiera się drzwi i na przeciwko jest duże okno, po bokach dwie duże ściany równe.

Gość gość
Dlaczego pytasz o to na forum o tematyce ciążowo porodowej?

Gość gość dekor
dlatego, że sama mam córeczkę i jestem z Wami od dłuższego czasu :) polubiłam niektóre mamy tutaj i chętnie posłucham pomysłów :) Tam bardziej, że uważam że większość mam/ rodzin z dziećmi ma przecież własne mieszkanie i może zrealizowane ciekawe pomysły, w przeciwieństwie to dzieciaków z tematu ogólnego gdzie co drugi wynajmuje studenckie mieszkanie. A jeżeli Ci przeszkadza, że piszę tutaj to po prostu nie odpisuj :) papa

Gość gość
po pierwsze kazdy ma inny gust - my w salonie nie mamy zadnej szachownicy, tylko biel polaczona z kamieniem dekoracyjnym, wiec ciezko mi doradzac w sprawie czegos, co moim zdaniem wyglada do bani ;). po drugie inaczej cos prezentuje sie w realu a inaczej z samego opisu, dlatego raczej podpytalabym na forum budowlanym, bo ciezko napisac "zrob kolo okna tak, a kolo drzwi tak", jak nie ma sie planu pomieszczenia, nie wie sie, gdzie beda staly meble i jakie itp.

Gość gość
Nie napisałaś od której strony są okna, czy salon jest słoneczny. Nie napisałas jaki to metraż - te same kolory inaczej wyglądają w 30 metrach, inaczej jak jest 16. Czy pokój jest w kwadracie i jaka jest wysokość. Jaki kolor mebli planujesz? Ciemne kolory pomniejszają optycznie, to wiesz, dlatego ważny jest kształt. Co masz na myśli pisząc szachownica, w dodatku klasyczna, podajesz już 3 kolory, do tego dojdą meble, dywan? dodatki - za dużo tego moim zdaniem. Zresztą - odcieni brązu są tysiące, jedne są ładne, inne na ścianie wyglądają źle. Jak chcesz inspiracji - wejdź na portal homebook, tam są tysiące różnych aranżacji