Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

okres negatywne testy a mozliwosc ciazy?

Polecane posty

Gość gość

Hej!mam pewne watpliwosci czy nie jestem w ciazy. Poltora miesiaca temu zdecydowalam sie na pierwszy raz tak wiem moze to glupie ale boje sie ze jestem w ciazy bylo to 2 dni po okresie z zabezpieczeniem teoretycznie nie powinnam byc w ciazy dostalam okres ale spoznil sie 3 dni i trwal 4 dni pierwsze 2 obfite 2 mniej robilam testy po okresie 1 i wyszedl negatywny po 5 tygodniach a mdli mnie jestem senna i bola mnie jajniki co o tym sadzicie? Moge byc w ciazy?

Gość gość
Jak cie bola jajniki, to pewnie masz owulację Czy was w szkole na WDŻ naprawdę nie nauczyli nic o cyklu miesiączkowym? Bo jak czytam takie teksty to wymiekam

Gość gość
To dlaczego mnie mdli?

Gość gość
No i taki ma sens pisanie w tego typu tematach. I tak wiesz swoje prawda. No istna ciąża z zaskoczenia.

Gość gość
Dzieki za pomoc max.. tylko wysmiac i tyle pzdr

Gość gość
A na co ty liczysz? Wiesz swoje i tyle. Okres nie ważny, testy nie ważne więc co uwierzysz w to co ktoś na forum napisze? Chcesz coś zrobić to idź na betę hcg albo do ginekologa ale pytanie czy wtedy uwierzysz?

Gość gość
jeszcze nie slyszalam, żeby kogos od ciąży bolały jajniki buhahaha Chyba, ze se tyłek przeziebisz i bedziesz miała zapalenie przydatków

Gość Płodna Polka
Wygraj „Pakiet kobiecy”! 9 czerwca w ramach kampanii „Płodna Polka” ruszył konkurs, w którym co dwa tygodnie do wygrania będzie pięć „Pakietów kobiecych”. By wziąć w nim udział należy przesłać na adres konkurs@plodnapolka.pl krótki film lub zdjęcie zachęcające Polki do wykonania właśnie „Pakietu kobiecego”. Niepłodność staje się powoli chorobą cywilizacyjną. Co raz częściej jest wynikiem trybu życia, stresu, a także zbyt późnej decyzji o poczęciu dziecka. Z tego powodu chcemy jak najmocniej promować badania diagnozujące płodność wchodzące w skład „Pakietu kobiecego”. Pozwalają one oszacować, jak długo kobieta będzie zdolna do zajścia w ciążę oraz wykryć wszelkie ewentualne nieprawidłowości na wczesnym etapie. Dzięki regularnemu wykonywaniu tych badań – co pięć lat – można przeciwdziałać niepłodności – powiedział dr Grzegorz Mrugacz, ekspert medyczny kampanii, dyrektor medyczny Klinik Leczenia Niepłodności „Bocian”. Zasady konkursu By wziąć udział w konkursie należy przesłać na adres konkurs@plodnapolka.pl zdjęcie lub nie dłuższy niż 30-sekundowy film zachęcający kobiety do wykonania „Pakietu kobiecego”. Forma przekazu jest dowolna – może być to wypowiedź, film fabularyzowany, czy nawet prezentacja zdjęciowa z podkładem muzycznym. Najistotniejszy element stanowi wspomniana wcześniej zachęta. Konkurs jest cykliczny. Filmy oraz zdjęcia biorące udział w danej edycji konkursu są zbierane przez dwa tygodnie, a następnie jednocześnie wgrywane do odpowiedniego albumu na profilu na Facebooku. Autorki pięciu materiałów, które będą miały w przeciągu kolejnych dwóch tygodni największą ilość polubień wygrywają „Pakiet kobiecy”. Nagrodę można przekazać dowolnej osobie. Więcej informacji oraz regulamin konkursu znajdują się na stronie: www.plodnapolka.pl Kampania społeczna „Płodna Polka”, to inicjatywa, której celem jest promocja badań „Pakietu kobiecego” (badań AMH, TSH oraz USG połączonych z konsultacją z lekarzem specjalistą w dziedzinie niepłodności) diagnozujących płodność kobiety i określających ilość czasu pozostałego na poczęcie dziecka, pozwalając na świadome zaplanowanie macierzyństwa. Szacuje się, że problem niepłodności dotyka już około 15% par. Jedną z przyczyn bezpłodności jest zbyt późna decyzja o założeniu rodziny połączona z wczesnym wejściem w okres przekwitania. Misją kampanii jest ograniczenie ilośc***ar mających problem z poczęciem dziecka poprzez zachęcanie do diagnozowania czynników, które utrudniają lub uniemożliwiają zajście w ciążę. Kampania jest organizowana przez Fundację „Nadzieja dla zdrowia” przy wsparciu merytorycznym dr Grzegorza Mrugacza, wiceprezesa Polskiego Towarzystwa Medycyny Rozrodu, dyrektora medycznego Kliniki Leczenia Niepłodności „Bocian”. Została objęta patronatami honorowymi: Polskiego Towarzystwa Medycyny Rozrodu, Polskiego Towarzystwa Położnych, Naczelnej Rady Pielęgniarek i Położnych oraz Przewodniczącego Rady Miasta Białystok. Dodatkowych informacji udziela: Aleksandra Adrian Fundacja „Nadzieja dla zdrowia” tel.: 881 337 333 e-mail: aleksandra.adrian@nadziejadlazdrowia.pl ul. Marszałkowska 140/46 00-061 Warszawa

troche wredne jesteście dziewczyny. nie każdy wie wszystko o wszystkim. przyjdzie czas to się zainteresuje. jeśli test wyszedł negatywny, jest bardzo mała szansa, ze jesteś w ciąży. a mdłości i ból jajników mogą być spowodowane np. infekcją bakteryjną. jeśli nie przejdzie a jesteś pewna, że nic innego ci nie dolega, po prostu wybierz się do ginekologa i wtedy wszystkiego się dowiesz. głowa do góry : )