Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dzieci są głupie. Zazdroszczę innym matkom inteligentnych dzieci !!!

Polecane posty

Gość gość

Czesto mozna spotkac dzieci w wieku 7-11 lat z ktorymi mozna porozmawiac niemal jak z doroslymi, intereresują się wszystkim, starsze rozumieją doskonale to co mowią w wiadomosciach etc Moje takie nie są, wrecz przeciwnie :( jak na swoj wiek są strasznie infantylne, piskliwe, tylko zabawki i głupoty im w glowie :( jestem załamana... :(

Gość gość
Ja tam wolę, jak dzieci są dziecinne :P Dzieckiem jest się zaledwie kilka lat a dorosłym przez większość życia. Po co na siłę przyspieszać?

Gość gość
twoje dzieci przeżywają dzieciństwo, muszą się bawic, wyszalec, rozładowac energię, nie zamartwiaj się i ciesz się razem z nimi, nie zabieraj im dzieciństwa. Przyjdzie czas że twoje pociechy się ustatkują i zmądrzeją

Gość gość
Ja jako dziecko byłam wprawdzie wygadana, ale raczej głupkowata, liczyli się tylko koledzy z podwórka, granie z nimi w piłkę i karty, jazda na rowerze. W szkole oceny miałam średniawe. Właściwie dalej jestem infantylna, ale w liceum zmądrzałam, nagle wszystko stało się łatwe, w tym matma fajna, maturkę napisałam jak chciałam i dostałam się gdzie chciałam, tak więc zawsze jest nadzieja na lepszą przyszłość :D

Gość gość
są głupie po matce, na geny nie ma rady, pokrako :D

Gość gość
Autorce chodzi o wrodzoną inteligencje, mozna byc infantylnym i inteligentnym...albo infantylnym przeciętniakiem czy debilem. To da sie wyczuc po minucie rozmowy :) Prawda jest taka, ze wiekszosc ludzi to przeciętniacy z ktorymi nie ma o czym rozmawiac, są wlasciwie tacy sami, nudni, nijacy, atak klonow :O

Gość gość
Autorko a ja zazdroszcze Tobie z kolei. A wiesz dlaczego? Mójsyn ma 6 lat i interesuje sie... medycyną. Ogląda wszelkie programy medyczne, chce o tym rozmawiac , przegląda książki do anatomii, w prezencie urodzinowym zazyczyl sobie model anatomiczny czlowieka. A ja wolalabym żeby bawil się jak dzieci w jego wieku np samochodami czy kolorowal kolorowanki.

Gość gość
Z głupot wyrosną jak będą dorośli :P A co do reszty- wychowanie i tyle. Jak do dziecka mówisz jak do normalnego człowieka, wykorzystujesz każdą okazję żeby rozmawiać z nim, tłumaczyć jak funkcjonuje świat, wtrącasz jakieś ciekawostki, angażujesz go w to co robisz- to i potem masz dziecko z którym można porozmawiać. Jak dziecko od początku ma się ładnie bawić, z dorosłymi nie porozmawia normalnie, jak się odezwie- to znaczy że przerywa, przeszkadza, wtrąca się... Dodatkowo dziecko nasiąka tym co widzi w domu, słyszy o czym rozmawiają rodzice, jak się do siebie odzywają, ma okazję czasem obejrzeć coś innego niż bajki i poczytać coś innego niż książeczki edukacyjne. Trochę inteligencji i kultury- i voila, mamy fajnego partnera do rozmowy.

Gość gość
dobre autorko :D przeciez sma je tak wychowalas :D

Gość gość
Ciekawość świata i otwartość, to ceny wrodzone, tak jak inteligencja ;). O ile ciekawość można w dziecku do pewnego stopnia wyrobić, to już z inteligencją gorzej ;)

Gość gość
*cechy

Gość gość
prowo a wy jak zwykle łykacie wczoraj założyła temat moje dziecko jest brzydkie, dzisiaj głupie. Kurcze wszystkie nieszczęścia świata na ciebie spadły.

Gość gość
gość 11.06.2014 Autorko a ja zazdroszcze Tobie z kolei. A wiesz dlaczego? Mójsyn ma 6 lat i interesuje sie... medycyną. Ogląda wszelkie programy medyczne, chce o tym rozmawiac , przegląda książki do anatomii, w prezencie urodzinowym zazyczyl sobie model anatomiczny czlowieka. A ja wolalabym żeby bawil się jak dzieci w jego wieku np samochodami czy kolorowal kolorowanki. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm Czyżby to był mój 11-letni wnuczek???

Gość gość
Wczoraj bylo moje dzieci sa brzydkie,dzisiaj moje dzieci sa glupie.Co bedzie jutro ? :D

Gość gość
kolejna idiotka co chce zabrac dzieciom dziecinstwo... moze zapisz juz je na uniwersytet?... ambitna mamuska, a sama pewnie dno... swoje niespelnione ambicje przerzuca na swoje dzieci...

Dzieciom należy poświęcać dużo uwagi. Musicie spędzać razem dużo czasu. Polecam wspólne zabawy szczególnie edukacyjne. Świetnie rozwijają :)

Autorko daj tym dzieciom spokoj,niech beda dziecmi jak najdluzej,dorslymi jeszcze sie nabeda ze tak powiem a dziecinstwa nikt im nie zwroci,ono szybko mija...

Gość Gonka85
Też jestem zadania, że z dziećmi trzeba dużo czasu spędzać i dużo czasu im poświęcać. Jest wiele ciekawych rozwijających gier edukacyjnych np. na ekodzieciki.pl

Zgadza się! Na naszej stronie oprócz licznych gier edukacyjnych znajdziecie również pomysły, jak spędzić czas na świeżym powietrzu. Zapraszamy! :)

Gość gość
Dzieci są dziećmi i muszą czase, się powygłupiać mam 8 letniego siostrzenca i 13 letnia siostrzenice, momentmai sa dziecinii, ale potrafią tez się wykazać duża wiedzą, inteligencją, grają w szachy oboje i zajmują wysokie miejsce, naucyzli się sami u mnie wdomu nikt nie gra, młoda pięknie rysuje. Po to jeste dzieciństwo zeby byc tez dzieckiem i się wygłupiać

Gość gość
Dzieci są dziećmi i muszą czase, się powygłupiać mam 8 letniego siostrzenca i 13 letnia siostrzenice, momentmai sa dziecinii, ale potrafią tez się wykazać duża wiedzą, inteligencją, grają w szachy oboje i zajmują wysokie miejsce, naucyzli się sami u mnie wdomu nikt nie gra, młoda pięknie rysuje. Po to jeste dzieciństwo zeby byc tez dzieckiem i się wygłupiać