Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

grzyb na ścianie

Polecane posty

Gość gość

u dołu sciany na dwóch scianachw pokoju mojej babci jest grzyb(nieduze plamki) ja czesto u niej przesiadywałam ale nie przypominam sb zeby mnie bolała jakoś szczególnie głowa..mozliwe że to nie był jakiś groźny grzyb? tzn jest bo go tylko farbą zamazał a po jakimś czasie gzryb jakby od wewnatrz rozdarł farbę i takie mini wulkaniki porobił (grzyb potzrebuje tlenu) moja babcia maluje za kilka dni i odskrobywala tą odstającą farbę i zamiotłam to potem te kawałki farby z grzybem( jakieś 10 minut długa szczotką) to było o jakiejśc 14 i do teraz mnie strasznie głowa boli ( a rzadko mnie boli) teraz już wiem od czego, bo wczesniej nie wiedzialam ze grzyb moze być aż tak groźny dla zdrowia myslalam że jak babcia nic sobie z tego nie robi i śpi tam siedzi itd całymi dniami to chyba jest ok..a ja zapomnialm o grzybie bo go nie widać ze względu na położenie u dołu sciany i za jej łóżkiem...ale ją zawsze bolala głowa i łykała min. 1 tab dziennie apapu teraz już wiadomo czemu!!! Mam dop was pytanie czy mocno zniszczyłam sobie narządy i zdrowie jesli gzryb jest tam od jakiś 2 lat a ja tam siedzialam po kilka godzin czasami cały dzień ale nie czułam się jakoś źle po tym? mam 19 lat obecnie :)

Gość gość
prosze napiszcie coś

Gość gość
Oczywiście, nie jest to zdrowe.Mieszkałam w wilgoci dużo lat, wychowywałam dwoje dzieci przez 10 lat.Nabawiłam się zapalenia stawów, córka też narzekała na nogi.Głowa mnie nie bolała, tabletek też nie uzywałam.Robiłam często remonty, nawet miałam separacje ścian,żeby oddychały.Na szczęście to już przeszłość.

Gość gość
ja nigdy nie miałam żadnych dolegliwości , ale wiem, że grzyb na ścianie może powodować różne , reakcje alergiczne itp, dlatego myślę,że lepiej pozbyć się tego problemu jak najszybciej, ja kontaktowałam się tutaj http://www.destra.com.pl też, przyjechali, zlikwidowali, mam nadzieję raz na zawsze. w końcu lepiej zapobiegać niż leczyć :/

Witam! Na pojawiający się grzyb na ścianach rekomenduję użycie preparatu grzybobójczego marki Vidaron. To bardzo dobry i skuteczny wodny preparat do zwalczania grzybów pleśniowych i domowych. Nowoczesna formuła produktu sprawia, że preparat głęboko penetruje podłoże, zwalcza i uodparnia przed ponownym wystąpieniem grzybów. Zapraszam do poradnika, w którym można dowiedzieć się więcej w tym temacie: vidaron.pl/poradnik/jak-usunac-grzyb-ze-scian Pozdrawiam, Andrzej Opolski Online Ekspert marki Vidaron

Gość gość
Mnie preparaty na odgrzybianie nie pomogly. Musialam skorzystac z profesjonalnej pomocy. Firma Hydroprofil, jakby ktos mial jakis podobny problem z nieznosnym grzybem...

Gość gość
Boze same firmy i reklamy. Najlepiej oczywiscie zrobic remont ale jak brak kasy to po prostu latem zeskrob wszystko jak najblebiej sie da popsikaj (ja uzylem pufas tani i dobry) pozniej szpachla i malowanie, masz spokoj na mniej wiecej rok ale tak problemu nie usuniesz na zawsze.

Gość KasiiaAsia
grzyb jest bardzo niebezpieczny a na pewno nie pojawił się bez przyczyny, która tkwi i fundamentach. miałam podobny problem na balkonie (na poczatku zaniechany potem nie do zniesienia) ale zglosilam sie do firmy hydroprofil ktorzy zalatwili problem raz na zawsze :) nie marnuj sobie zdrowia!