Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

samotna matka w Irlandii

Polecane posty

Gość gość

Witam. Otoz zastanawiam sie czy jako samotna matka poradze sobie z zyciem, utrzymaniem w Irlandii? Angielski znam, nie jakos super ale dogadam sie. Oszczednosci troche tez mam. Chcialabym wyjechac a pozniej sciagnac mala tam.. mam znajoma, ktora moglaby mi pomoc. Jednak obawiam sie o prace, poniewaz nie mam wyzszego wyksztalcenia .. chcialabym ulozyc sobie zycie od nowa, radzic sobie sama.

Gość gość
No tak wiadomo, patowlówa bez szkoły i języków za to z bękartem pcha się na wyspy po benefity, powodzenia, przyda się :D 🖐️

Gość gość
najpierw slonku musisz tu wyprcowac sobie 2 lata a potem startowac o benefityz lotniska nikomu nie daja

Gość gość
o prace teraz w Irlandii iezko, nawet za najnizsza krajowa stanowiska objete przez miejscowych. Jezyk musisz znac dosc dobrze zeby gdzies sie zalapac, to podstawa. Tak jak ktos wczesniej wspomnial musisz przepracowac 2 lata, aby starac sie o dodatki. Moze uda sie dostac wczesniej, ale ciezko teraz cokolwiek nowej osobie zdzialac. Nawet konta w banku nie chca zalozyc jesli nie masz potwierdzenia od pracodawcy, ze przyjal cie do pracy. Ceny ida w gore, wynajem mieszkan czy nawet pokoju strasznie drogi. Sprawdz sobie ceny na daft.ie Najnizsza stawka godzinowa to 8,65. Jesli uda sie dostac prace na pelen etat z 39 godzinami tygodniowo to masz na reke okolo 300 euro. Nie starczy to na utrzymanie sie samej z dzieckiem. Przeedszkole/opiekunka to ogromne koszta. Nie pchaj sie tu, czasy Eldorado dawno minely. Ja jestem tu 7 rok i coraz bardziej zaluje, ze tu przylecialam.

Gość gość
skoro żałujesz to czemu nie wracasz?

Gość gość
nie wraca bo moze jest singlem i na pokoju za 400e jakos zyje ale z dzieckiem chyba zartujesz dla singla co ma ok 20kilka lat to ok ale nie dla kogos starszego i z rodzina zrozumcie/ dla kogos ktow plo nie ma nic tez te 1300 jakos wystarczy ale to na kupie trzeba mieskzac i liczyc kazdy grosz.

Gość gość
Oczywiście że znajdziesz pracę szczególnie jak znajomi ci pomogą i na początku będziesz się mogła u nich zatrzymać. A gdzie chcesz jechać do Dublina?

Gość gość
znalezienie pracy to prawie nie mozliwe bez jezyka??zapomnij wiesz ile niania wiesz ile zlobek?? jej sznase sa zerowe jakie ma to znaczenie gdzie doDublina?