Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

wyprawka dla noworodka 2014

Polecane posty

Gość gość

Takich tematów było już sporo, ale wiadomo, ze każdy ma inną filozofię kupowania. U mnie panuje filozofia rozsądku i rozglądania się za rzeczami. Ostatnio widziałam w sklepie dla dzieci pościel, dobrą gatunkowo ale za 60 zł. Kilkanaście dni później w markecie te same było po 35 zł. Jesteśmy na etapie kompletowania wyprawki. od dwóch miesięcy co jakiś czas idziemy na zakupy i za każdym razem coś bierzemy. Dzięki temu unikamy konieczności zakupy wszystkiego na raz i nie odczuwamy tych wydatków aż tak mocno (widać je dopiero jak się paragony podliczy...) Powiem jak to wygląda u nas: na samym początku przeglądnęłam kilka list z sieci gdzie jest wyprawka. W niektórych sklepach też są takie listy. Potem stworzyłam własną. Nad każdą rzeczą dwa razy się zastanawiałam. Gdy listę już zrobiłam - jeszcze raz na spokojnie ją przeanalizowałam. Na wyprawkę wydamy w granicach 1700-1800 zł. W zasadzie z większych wydatków został nam wózek. I oprócz tego drobne rzeczy jak kilka kosmetyków na start, wanienkę. Ograniczamy ilość akcesoriów - nie kupujemy przewijaka. Ani np. stojaka do wanienki. Dostaniemy łóżeczko od rodziny - praktycznie nowe - bo dziecko spało w nim może kilka razy. I tu oszczędzamy bo gdyby nie to, ogólna kwota poszła by w górę. Pozostałe rzeczy nowe. Ciuchów nie za dużo, ale wszystkie dobre gatunkowo. sklepy są pełne i zawsze można dokupić. Wózek 3w1 zamawiamy online. Znam wiele osób które korzysta z modelu wózka który chcę kupić i są zadowolone. Koszt: 1000 zł. Będziemy zamawiać w lipcu, bo od momentu zakupy leci gwarancja. Jestem dopiero w 32 tc więc jest na to jeszcze czas. Mimo wszystko uważamy, że 1700 zł to spora kwota jak na sam początek.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować