Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mowic dziecku ze jest dzieki invitro ?

Polecane posty

Gość gość

Ja mysle ze najlepiej gdyby w tym temacie wypowiedzialy sie mamy ktore zawdzieczaja swoje maluchy metodzie zaplodnienia pozaustrojowego. Zastanawialyscie sie nad tym?

Gość gość
Myślę, że to nie jest dziecku do niczego potrzebne. Ewentualnie jak dorośnie, to wtedy.

Gość gość
Też o tym myśle bo mam 5 msc córkę dzięki Ivf . Powiem jej o tym napewno bo nie chciałabym żeby dowiedziała się od kogoś przypadkiem.

Gość gość
Mówicie tak, jakby to był jakiś stygmat. To nie jest temat wstydliwy, żeby go ukrywać, ale jakie to ma znaczenie dla dziecka??? Dodatkowo - mówiąc dziecku, przekazujecie informację że to jest jakoś tam wyjątkowe, nietypowe. Mniejsze dziecko na bank wypapla to np. w przedszkolu, szkole czy gdzieś indziej. a konsekwencje mogą być niefajne, bo inne dzieci nie rozumieją o co chodzi, ale lubią się wyśmiewać z odmienności. Z kolei informacja w kontekście "tylko nie mów nikomu" stawia sprawę w złym świetle, a to przecież nic złego. Małemu dziecku - o ile spyta - tytułem wstępu wystarczy powiedzieć chyba, że bardzo chcieliście zostać rodzicami, ale musieliście długo się leczyć. Na bardziej dokładne informacje będzie czas.