Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szkolna wycieczka.

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Mam pewien problem, a mianowicie chodzi tutaj o wycieczkę integracyjną w I klasie gimnazjum. Aktualnie jestem w szóstej klasie, ale chcę wiedzieć jak mniej-więcej to wygląda. Co tam się robi, czy są dyskoteki, ogniska itp. Niedawno było zebranie w gimnazjum, aby poinformować rodziców o tym jak będzie i co będzie. Wtedy właśnie został poruszony temat tej wycieczki integracyjnej. Koszt nieduży jak dla mnie. Wynosi on niecałe 300 zł na trzy dni. Nasza przyszła klasa ma jechać do Rewala nad morze. Sama nie przepadam zbytnio za takimi wypadami klasowymi. Wiecie jak to jest... Wszystko na szybko, ranne wstawanie, 10 minut na ogarnięcie... Te klimaty nie dla mnie. Wolę pojechać z rodzicami w to samo miejsce, wtedy jest więcej luzu. Ale jest jeszcze jeden problem. Podobno mają być organizowane tak jakby zawody pływackie, ale to tak dla zabawy, lecz ja nie umiem pływać! Panicznie boję się głębokiej wody. Wiele osób próbowało mnie nauczyć pływać, ale im to po prostu nie wyszło. Z makaronem ledwo co utrzymywałam się na wodzie, raz się prawie utopiłam, ponieważ ratownik czytał sobie gazetę, kiedy ja z trudem wydostawałam się na brzeg basenu. Od tamtego czasu mam wielki wstręt do wody (nie chodzi tu o wannę, to chyba oczywiste). Dyskoteki... No właśnie - dyskoteki. Jeżeli już chodzę to tylko podpieram ściany (nie wiem po co chodzę). Nie jestem zbytnio imprezowa, wręcz nieśmiała i cicha. Nie oznacza to jednak, że nie umiem sobie poradzić w życiu, bo tak nie jest. Teraz pozostaje pytanie dla was. Jechać czy nie jechać? Czy w ogóle warto? Mieliście już takie coś w swoim życiu? Liczę na odpowiedzi, pozdrawiam.

Gość gość
Dawno temu jeździłam na takie wycieczki i myślę, że jeśli masz z kim jechać to warto. To wycieczka integracyjna, więc może być tak, że większość osób zbierze się w grupki i trudno będzie do nich dołączyć w późniejszym czasie. Nawet jeśli nie wszystkie atrakcje są warte uwagi to na pewno warto ze względu na ludzi, z którymi spędzisz kolejne 3 lata :)

Gość gość
Wygląda na to, że wtedy bym się nudziła, a tego wolę unikać. ;/

Gość gość
kolejny up

Gość gość
Zabierz kondomy młoda

Gość gość
Ja byłam trzy razy na takiej wycieczce. Uważam, ze powinnas jechac. Jak nie masz ochoty w czyms brac udziału to odmów a zawsze się z kimś zintegrujesz:)

Gość gość
up, czekam na więcej odpowiedzi. ;)

Gość gość
Na pewno nie będziesz się nudziła. Takie wycieczki mają na celu zawiązanie się klasy i szkolnych znajomości. Będziesz miała okazję lepiej poznać swoich kolegów i koleżanki. Mimo wszystko bym pojechał. Rzuć okiem http://www.piotr-wasilij.pl/