Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ocena na dyplomie jest ważna

Polecane posty

Gość gość

właśnie kończę studia, i tak się zastanawiam czy pracodawcy biorą pod uwagę czy ktoś ma na dyplomie 5 a inny 3 czy to ważne dla nich?

Gość gość
w polsce? :D na dyplomie mozesz miec nawet szostke zwlaszcza jak se dyplom wydrukujesz na domowej drukarce :D

Gość gość
ale ja się pytam poważnie

Gość gość
oczywiscie, ze jest niewazna. wazniejsza jest renoma uczelni

Gość gość
a moim zdaniem ważniejsza powinna być ocena bo ona wiele mówi o inteligencji człowieka i o podejściu do życia jeśli ktoś przez 5 lat lawirował niech nikt się nie zdziwi że w pracy okaże się słabym pracownikiem z niepoważnym podejściem, tak czy nie?

Gość gość
a mogłabym zapytać o kierunek studiów:)

Gość gość
U mnie z kolei tylko obejrzeli ksero dyplomu i nie wnikali, wysyłałam też kilka projektów ze studiów, więc na co im patrzeć na oceny. Oceny mówią o kujoństwie, ewentualnie o poważnym podejściu do wszystkiego, ale nawet to nie gwarantuje że ktoś będzie dobrym pracownikiem.

Gość gość
zapytam inaczej jak uczelnie buduja RENOME

Gość gość
dlaczego uważasz że oceny świadczą o kujoństwie są kierunki gdy kujoństwo niczego nie załatwia jak np. informatyka bo tam trzeba myśleć i rozumieć. wydaje mi się że bardziej prawdopodobne że dobrym solidnym pracownikiem będzie kujon niż osoba co przeszłą przez studia bo rodzice kasę dali i poza imprezami nic z tych studiów nie wyniosła.

Gość gość
teraz już uczelnie nie budują renomy wykorzystują wciąż renomę którą mieli 20 lat temu

Gość gość
teraz renomę ma tylko harward

Gość gość
Są i kujony, którzy mało ze studiów wyniosły, nie ma reguły :/ Ja mam na dyplomie 4, bo nie przepadam za przymusową nauką, ale jak chcą to mogą oglądać suplement, bo za przedmioty związane z tym co mnie interesuje najbardziej mam 5. Myślę, że indywidualna rozmowa z kandydatem ma większe znaczenie niż oceny. Bo taki informatyk z samymi piątkami być może ogarnia tylko to co było na studiach, a taki hobbysta mniej czasu poświecił na wkuwanie regułek czy przedmiotów technicznych, które trzeba odklepać aby mieć inżyniera i ogarnął w tym czasie o wiele więcej praktycznych umiejętności. Nie jest to żadna reguła, stara prawda: każdy jest inny ;)