Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wkurza mnie wszystko

Polecane posty

Gość gość

Podziwiam kobiety, ktore sa zorganizowane, Maja wszystko pod kontrola. My nie mamy dzieci a jest wiecznie cos do zrobienia. akurat dzisiaj mam wolne i musze prac, sprzatnac lazienki, poskladac rzeczy po ostatnim praniu itd. chcialabym odpoczac, isc na Sport czy tylko posiedziec na tarasie i cos poczytac. nie chce tego zostawiac facetowi, bo akurat on wczoraj popracy szykowal jedzenie, grillowal i jeszcze na koniec posprzatal wszystko. mam 37 lat a jestem nierozgarnieta i niezorganizowana. jak mam wolne to prawie nigdy nic nie robie, dopiero przed jego powrotem z pracy biegam jak powalona i sprzatam na szybko. boje sie, ze tak juz zostanie a meczy mnie to. sa jakies metody zeby sie lepiej zorganizowac? jak widze domy czy mieszkania kolezanek z dziecmi, gdzie nie ma balaganu, kurzu, sterty prania to dostaje mega dola, podziwiam ich.

Gość gość
stac by nas bylo na pania do sprzatania, ale moj facet akurat sie nie zgadza. Wiekszosc to on sprzata w domu. Ja pracuje na zmiany i akurat mi sie poprostu niechce. Widze, ze on przy mnie tez sie rozleniwil i czasami odpuszcza. Paradoksalnie cieszy mnie to, gdyz nie mam wtedy poczucia winy, ze to tylko ja jestem leniwa.

Gość gość
jak cie wkurza pisz sobie kartki

Gość gość
jedyna rada to systematyczność i jakiś plan napisz na kartce rzeczy do zrobienia i zaplanuj np. jedną dwie rzeczy dziennie wtedy codziennie zrobisz jedną rzecz zamiast w weekend robić wszystko na raz łatwo powiedzieć ale też mam z tym problem ale przynajmniej z praniem, odkładaniem rzeczy czy wynoszeniem śmieci nie mam problemu jedyne czego nie cierpię robić regularnie to odkurzać i myć podłogi

Gość gość
troche sie zmobilizowalam. wstawilam dwa prania, spryskalam lazienki- czyli musze je umyc, odwrotu nie ma :)

Gość gość
Nie przesadzaj ...to co masz zrobić dziś zrób pojutrze w ten sposób masz 2 dni wolnego...a tak na poważnie to nie ma lepszej metody na mobilizację ( przynajmniej u mnie ) jak zapraszanie gości -wtedy sprzątam na błysk...

Gość gość
a ja nie zapraszam bo mi sie nie chce pozniej po gosciach sprzatac :D zazwyczaj spotykamy sie w miescie albo w restauracjach. czesto wyjezdzamy na weekendy jak mamy wolne.