Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość gość autorka

czy to może byc uczulenie na gluten

Polecane posty

Gość gość gość autorka

Tydzien temu wprowadziłam córce gluten. Przedwczoraj na łydkach, troszkę na kolanach i jednej ręce ( na wierzchniej stronie ) ma dużo krostek takich troche czerwonych, trochę w kolorze skóry. Wyglada to jak potówki ale jest ich dosyć dużo. Przedwczoraj po kąpieli posmarowałam córce właśnie ręce i nogi balsamem ( nie pierwszy raz ) i miała do spania body z długim rękawem i półśpiochy ponieważ było dosyć chłodno po burzy. I tak się zastanawiam czy to rzeczywiście potówki czy może reakcja na gluten. Ale czy reakcją na gluten może być tylko wysypka? bo innych objawów nie ma i czy może wystapic po 5-6 dniach dopiero? Koleżanka mówiła, że to potówki, ale gdy córka miała kiedyś potówki koło o***tu to zeszły jej już następnego dnia...nie wiem czy mam iść do lekarza czy poczekać? kąpie ja od wczoraj w oilatum bo pomyślałam, że to pomoże. Czytałam gdzieś, że jeżeli to alergia to te czerwone krostki po naciśnięciu nie zmieniają koloru, a jeżeli to potówki to robią sie po naciśnięciu jasne...U córki robią sie jasne...

Gość gość
potowki , moj syn spi w samej koszulce z krotkim rekawem i przy otwratym oknie. wyluzuj troche