Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Djaycookie

Mój chłopak stracił przytomność.

Polecane posty

Gość Djaycookie

Hej mam na imię Wiktor (22 lata) mój chłopak ma 21 lat i ma cukrzycę od 12 lat. Otóż właśnie wczoraj jak mieliśmy iść na spacer, on mi powiedział, że mu słabo to ja kazałem mu usiąść, po ok 2 minutach jak mu nie przeszło zmierzył sobie cukier i miał bardzo słaby, więc dał insuline i jakoś 10 min potem dalej było mu słabo. Powiedziałem mu że jedziemy do szpitala, on oczywiście się wypierał, ale gdy stracił przytomność i dostał mocnych drgawek od razu zadzwoniłem na pogotowie przyjechali po ok 5 minutach i go zabrali. W szpitalu lekarz powiedział, że to z powodu jego cukrzycy. Teraz już jesteśmy w domu, a jemu cały czas chce się spać i nie jest głodny. Martwię się o niego, żeby taka sytuacja się drugi raz nie powtórzyła. Czy to normalne, że jemu chce się aż tak spać dzisiaj ? Dosłownie o 9:30 przeszliśmy i on od tamtej pory wstał tylko 2 razy do toalety i 2 razy go obudziłem, żeby coś zjadł, a takto dalej śpi. Co mam robić ? Proszę o odpowiedź! Dziękuję..

Gość gość
Może zasięgnij porady dzwoniąc na pogotowie.

Gość gość
co to znaczy, że miał słaby cukier rano?

Gość gość
a czy ktoś wam powiedział, że pół godziny po zastrzyku z insuliny , musi obowiązkowo zjeść posiłęk ? to jest zasada której nie wolno cukrzykowi złamać , bo jak nie zje to moze dojść do zapaści , śpiączki i różnych innych powikłań. trzeba tego zalecenia przestrzegać bardziej rygorystycznie niż brania antybiotyków. jeśli twój przyjaciel się źle czuje , to ty pamiętaj o tym . zastrzyk z insuliny = pół godz. póxniej OBOWIĄZKOWY POSIŁEK !!!!

Gość gość
To nie lepiej wyleczyc cukrzyce???tylko tak sie meczyc,bezsensu

Gość gość
może się nie znam. ale jak ma się niski cukier to zaleca się zjedzenie czegoś słodkiego, a nie podanie insuliny. która ma za zadanie obniżyć poziom glukozy we krwi.

Gość gość
A skad macie insuline przy niedocukrzeniu????