Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość warszawianka1234

Jak go nie zranić?

Polecane posty

Gość warszawianka1234

A więc jakiś czas temu bardzo dobry kolega lecz nie przyjaciel wyznał że coś do mnie czuje od dłuższego czasu. Kompletnie mnie to zszokowało bo wcześniej tego nie zauważyłam, wręcz przeciwnie zarywał do wielu dziewczyn, ale ode mnie trzymał się z daleka. Jak mi to wyznał powiedziałam mu tylko, że nie wiem co mam powiedzieć i że wolałabym żeby zostało tak jak dawniej. Widzimy się codziennie. Chodzimy do jednej klasy. Widzę że oboje się z tym strasznie męczymy. Początkowo unikaliśmy kontaktu wzrokowego, praktycznie nie rozmawialiśmy ze sobą, teraz zrobiło się lepiej,ale to dalej nie daje mi spokoju. Bardzo go lubie, czasem zastanawiam się czy nie czuje czegoś więcej , ale uważam że po prostu możemy do siebie nie pasować. Postanowiłam cos dla siebie zrobić i jeszcze raz z nim porozmawiać, bo męczy mnie udawanie że nic się nie stało, nie wiem co on teraz czuje i czy bardziej go nie ranię. Mam zamiar z nim za kilka dni porozmawiać co mam mu powiedzieć? Chciałabym mu oznajmić że tak naprawdę wogole się nie znamy i prawdopodobnie nasz związek nie miał by szans, że ja nie jestem gotowa na poważniejszy związek. Ale chciałabym żeby ta rozmowa trwała dłużej co jeszcze mogę mu powiedzieć żeby go nie zranić a wyjaśnić mu że czuje że to nie ma sensu? Mimo wszystko zależy mi na dobrych kontaktach z nim. Dodam że mamy po 19 lat.

Gość gość
Porozmawiaj z nim na spokojnie powiedź mu, że nie jesteś gotowa oraz, że nie chcesz go w żaden sposób zranić ale uważam również, mimo wszystko, iż powinnaś mu powiedzieć jaki jest ważny bo raczej nie chcesz go zranić bądź delikatna i wylej co Ci na serduchu leży :)

Gość warszawianka1234
Nie chce mu mówić co czuje głównie dlatego, że nie jestem gotowa na związek, a nie chce mu robić nadziei że kiedyś mogłoby między nami coś być. Może popełniam jeden z największych błędów w swoim życiu, ale chciałabym mieć z nim czysto koleżeńskie relacje jak kiedyś. Tak będzie lepiej. Chciałabym żeby o tym zapomniał, ja też jakoś postaram się zapomnieć. Tylko boje się że za każdym razem jak sie widzimy do obu nas wraca to wyznanie i to może być przeszkodą do zapomnienia