Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jutro jadę na jagody

Polecane posty

Gość gość

Dziś już handlowali na bazarze, chyba więc pora jechać do lasu :) W tamtym roku zebrałam 50litrów. Zrobiliśmy z nich pyszne konfitury, część zamroziliśmy. Było do ciast i na zupę jagodową. Też zbieracie jagody?

Gość gość
ja rucham jagodowe baby

Gość poziom0
czyli sezon jagodzianek można uznać za rozpoczęty ?

Gość gość
Haha ale ja nie stoję przy ulicy :D

Gość gość
a ja nie biorę tych przydrożnych tylko czaje się po lasach

Gość gość
sa juz jagody ? ale powaznie pytam nie o d***** bo to mnie nie interesi

Gość gość
A w jakich okolicach? Żebym wiedziała jakich miejsc unikać.

Gość gość
podaj gdzie będziesz i nie udawaj świętej

My dzisiaj zbieraliśmy :) 25 litrów się udało :) Tzn kupiliśmu wszystko po kolei co sprzedawali przy drodze ludzie, kiedy jechaliśmy od mojej babci :p bo zbierać jagód nienawidzę :o za to grzyby uwielbiam :)

Gość gość
Ja nie wiem, jadę jutro. Mamy dobrą miejscówkę od lat. Na bazarze widziałam i sprzedawali bardzo ładne.

Gość poziom0
za wcześnie na jagody w lesie , pierwsze dojrzałe jagody są na imieniny Jana , czyli 24 czerwiec , więc jeszcze dwa tygodnie byłem w lesie i widziałem, owoce jagód nadal są zielone

Gość gość
Grzyby też lubię zbierać. Suszę i mam zapas na zimę. Zbieram jeszcze dziką różę i robię konfitury. Suszę kwiaty bzu i mam na przeziębienie. Zbieram też pokrzywę i skrzyp. Pokrzywę piję na cerę, a w skrzypie płuczę włosy. Dużo rzeczy można mieć za "darmo" to znaczy wyjść z domu i sobie nazbierać. Mam dobrze bo mieszkam w malutkim miasteczku i na rowerze dojeżdżam do lasu i w pola.

Gość gość
to tez pytam ,bo jakos chyba za wczesnie choc sprzedajacych kurki juz widzialam ja uwielbiam zbierac jagody i grzyby :) nasza Polska jest cudna i przewspaniala !

Gość alkoholik 23 lata
Ja też jadę, mam zamiar pędzić winiacza jagodowego :classic_cool:

Gość gość
koooocham takich ludzi jak wy :) uwielbiam zbierac pokrzywe lipe ziola jagody robic przetwory z wlasnych owocow :) pozdrawiam takie kochane Kobiety i Mezczyzn ktorzy to cenia to wspaniali ludzie kochani i dobrzy :) takich ludzi bym chiala poznac bo przynajmniej mamy wiele wspolnego :)

Gość gość
Złodziejem nie jestem :P A chaszcze na niczyich polach brać każdy może :) W malutkim ogródku udało mi się wyhodować trochę malin, a w doniczkach można trzymać nawet truskawki, całkiem nieźle mają się pomidorki koktajlowe. 2 lata temu z jednej gruszy mieliśmy 3 wiadra owoców. Jejku jak ja uwielbiam lato :) Na jagody faktycznie jest wcześnie, ale warto obejrzeć chociaż krzewinki jak się mają :)

Gość gość
a jak ja uwielbiam takich ludzi jak wy :) i lato i kochana cudna wiosne i te kwiaty na drzewach i pszczolki ktore zapylaja te kwiatuchy aby byly gruszki :) takie zycie jest dla mnie najcenniejszym zyciem jakie mam i chce miec do smierci :) pozdrawiam serdecznie wszystkich kochajacych przyrode i normalne szczesliwe zycie :)

Gość gość
I byłam wczoraj na jagodach. Jest jeszcze sporo zielonych, czyli dużo będzie jak zawsze na Jana ale wczoraj uzbierałam chociaż 6 litrów. Dziś będą pyszne bułki i gofry z jagodami :)