Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdesperowana093

ciąża

Polecane posty

Gość Zdesperowana093

Witam. Mam problem. Mam 21 lat i wczoraj podczas stosunku pekla nam prezerwatywa. On we mnie doszedl a najgorsze jest to ze kolezanka mi wyliczyla ze moga to byc moje dni plodne :(:( Jakie jest prawdopodobeinstwo ze moge byc w ciazy. w sumie mam prace i odpowedzialnosci sie nie boje ale dopiero zaczynam i chcialam jeszcz poczekac ale niestety. prosze o szybka odpowiedz.

Gość grom z jasnego nieba
Do lekarza po receptę na escapelle. Który dzień cyklu i jak długie masz cykle?

Gość gość
Szanse na zapłodnienie u par, które nie mają problemów z płodnością, wynoszą podobno ok. 20-25% w każdym cyklu (przy założeniu, że uprawiają seks w dni płodne). Nie wiem, jak to przełożyć na Wasz incydent, ale możliwości ciąży z pewnością nie możesz w takiej sytuacji wykluczyć. Jeśli tak czy inaczej nie zamierzasz z tym nic robić tylko czekać, co będzie, to na pocieszenie powiem Ci, że w przypadku moim i mojego męża żaden z takich incydentów nie zakończył się ciążą, natomiast pierwsza podjęta z rozmysłem próba spłodzenia dziecka zakończyła się sukcesem:)

Gość zdesperowana093
no miesiaczke mam mniej wiecej co 28-29 dni. ostatnia miesiaczka byla 29 maja

Gość Grom z jasnego
Rzeczywiście dni płodne. Dlatego doradzam escapelle.

Gość zdesperowana093
wlasnie :( pojade jutro bo na sorze mi nikt nie wypisze xd jej xd ten stres xd b chyba raczej na dzien spodziewanej miesiaczki nie ma co czekac xd

Gość Grom z jasnego
W ciążę nie jest wcale łatwo tak zajść. Chociaż ci co nie chcą to zachodzą ;) życzę powodzenia.

Gość zdesperowana093
prosze cie :P oby nic mi tam w brzuchu sie nie wyklulo xd nie strasz mnie :D mam kolezanke co tez sie zabezpieczala i zaszla xd

Gość Grom z jasnego nieba
No właśnie. Ale za ciebie będę trzymać kciuki. Weź escapelle i czekaj cierpliwie.tylko pamiętaj, że po tej tabletce różnie może być z cyklem.

Gość zdesperowana093
dzieki za wsparcie. zwlaszcza ze w domu nie moge liczyc na pomoc

Gość gość
jeśli nie minęło 72h, to weź RU486, która wywołuje natychmiast miesiączkę nie pozwalając na kontakt plemnika z jajeczkiem, lub nawet powoduje wypłynięcie z krwią zapłodnionego jajeczka( nie mylić to z ciążą, gdyż ciąża rozpoczyna się ok 5-tego dnia od zapłodnienia i jest to już zagnieżdżenie się zygoty w macicy; w takim przypadku tylko skrobanka lub podciśnieniowa aborcja) Na przyszłość : razem z prezerwatywą Patentex Oval, lub sam Patentex