Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robicie z dziecmi jak jest kijowa pogoda?

Polecane posty

Gość gość

Mam 2 latke, wyjsc sie nie da, leje, zaczyna mi brakowac pomyslow, nic ja nie interesuje na dluzej.

Gość elsiee
odwróć stolik i zrób jej namiot. I niech tam się z lalkami bawi. Albo zrób pieczątki z ziemniaków i odbijajcie. Albo upiecz z nią ciastka. Moi malcy takie zabawy uwielbiali. A nie jakiegoś malucha w sąsiedztwie?

Gość gość
a u nas czyste niebo słonko prazy, 25 st w cieniu ,wiec jest git A jak jest kijowa pogoda , to wdomu dziecko ma zabawki, tv nie odpalamy

Gość gość
Ja w ogole nie mam tv. Autorka. Prosze o wiecej pomyslow :) niedawno dalam jej makarony i kasze to gotowala lalkom, ukladalysmy puzzle, czytalysmy, malowalysmy, wyklejalysmy, przypinalysmy spinacze do sznurka i gabki.

Gość gość
Za dużo się z nią bawisz, więc straciła motywację do samodzielnej zabawy. Mój mały 2-latek potrafi sam się ładnie bawić, układa samochody, przewozi nimi coś tam, ze mną czyta książeczki. Ale naprawdę potrafi sam się sobą zająć, ja mu podrzucam pomysł, a on sam myśli co z tym zrobić.

Gość gość
Fakt, duzo sie bawie, bo pozniej mam wyrzuty sumienia, ze dziecko same sobie a mama sie nim nie zajmuje. Oczywiscie ma tez zabawy wlasne i nie chodzi za mna krok w krok.

A może wspólne gry edukacyjne? Dzieci się najłatwiej uczą poprzez zabawę. Polecam Tropiciela Przygód.

Gość gość
Nasyp jej dwie kilogramowe torebki ryzu do puelka do tego jakies lopatki lyzki i kubeczki i niech sobie przesypuje i miesza tam. Piosenki dla dzieci z prostymi ******* sa tez fajne. Wpisz na yt rytmika. Masa solna- zeby bylo ciekawiej dodaj kisiel w proszku. Bedzie kolorowa i pachnąca ale trzeba pilnować zeby nie zjadla bo jest szkodliwa. Nauka kolorow- poloz dwie miseczki w roznych kolorach i wrzucajcie klocki w pasujacym kolorze. Fajne sa tez zabawki firmy czuczu. Memory i puzzle

Gość gość
To jescze ja z 20:59. Mozecie upiec ciasteczka wykrawane lub muffinki. Niech miesza skladniki. Malowanie farbami ale rekoma nie pedzelkiem. Rzucanie do celu np kulami z papieru do pudełka. Mozesz tez nasypac triche ryzu do balona i go nadmuchac. Robi sie z niego grzechotka. Moj prawie dwulatek potrafi z godzine z nim biegac. Jak cos mi sie jeszcze przypomni to dopisze.

Gość Gonka85
Tropiciel Przygód to ten na ekodzieciki.pl?

Gość gość
Wspólne pieczenie ciasta. Rysowanie, malowanie (również farbą - palcami, mój syn na przykład bardzo to lubi). Gramy w memory, spadające małpki, jengę. Układamy puzzle. A przede wszystkim to syn się sporo sam bawi, potrafi się sobą zająć nawet gdzieś na 45 minut. Ma 3,5 roku.

Zgadza się Gonka85 w Tropiciela Przygód pogracie na ekodzieciaki.pl jest tam też wiele innych ciekawych pomysłów na wspólne spędzenie czasu.

Możecie także wspólnie stworzyć ekozabawkę. Twoje dziecko z pewnością będzie zachwycone!

Gość Sunsina
Dobre pytanie w przeddzień ferii zimowych. W sumie my na gwiazdę kupiliśmy dzieciakom gry edukacyjne z Akademia Umysłu JUNIOR z jednej strony dzieciaki lubią spędzać czas przed komputerem z drugiej my jesteśmy jak najbardziej za jeśli chodzi o takie spędzanie czasu więc jakoś tak funkcjonujemy w gorsze dni. Jakby ktoś chciał sobie poczytać o tych grach to można tutaj - http://www.junior-akademia.pl/