Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ranny nietoperz

Polecane posty

Gość gość

ma połamane nogi chyba bo z tyłu krew mu leci,jedno skrzydło lekko poszarpane, nie lata nie wiem co mam z nim zrobić .. mieszkam na wsi daleko od pierwszej lepszej lecznicy jakieś 100 km a weterynarz nie pomoze mi ...pewnie nawet w lecznicy by kasę chcieli a ja chcialbaym poprostu oddac tego nietoperza! Co mam robić on biedny tak płacze :(

Gość gość
A moze do zoo zawiez... biedny gacek. Skad jestes?

Gość gość
a na razie mu delikatnie oczysc rany i nakarm go czyms, moze mleko cieple albo rosol na szmatke i niech sobie possa i okryj go czyms.

Gość gość
zadzwoń na straż miejską, mają obowiązek cię poinformować co zrobić z dzikim zwierzęciem. wet od ciebie też kasy nie ma prawa za to wziąć. nietoperze są pod ochroną, ktoś MUSI się tym zająć, a telefony do straży są nagrywane, więc będą musieli złożyć raport z interwencji. dzwoń!

Gość gość
mleko i rosół dla nietoperza? to nie kot :/ one jedzą owady. także.. papka z owadów z wodą i do pysia strzykawką, jeśli masz czas, żeby coś nałapać/kupić robaki w zoologicznym. ale sama sobie nie poradzisz, musisz go gdzieś oddać.

Gość gość
ewentualnie wykonaj telefon do jakieś lokalnej straży leśnej. ktoś musi go od ciebie odebrać. z punktu widzenia prawa to tak jakbyś trzymała rannego rysia czy żubra w domu. mają obowiązek się nim zająć.

Gość gość
napisz jak sobie z tym poradzisz, jestem ciekawa. interwencja różnie wygląda w różnych częściach polski, ja zawsze trafiałam na ludzi, którzy się poczuwali do swoich obowiązków, ale wiem, ze różnie bywa.

Gość gość
uwazaj bo moze miec wscieklizne