Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie potrzeba psychiatry ani psychologa aby wyjść

Polecane posty

Gość gość

z depresji. Wystarczy, że zacznie się myśleć, jak uregulować problemy, potem przystąpi do działania, by móc je zlikwidować, i depresja zniknie w mig.

Gość gość
ty lepiej z domu wyjdź czasem

Gość meturefet
🖐️

To wtedy jest dołek, a nie depresja. Depresja to już choroba. W niektórych przypadkach leczona nawet farmakologicznie, a czasem farmakologia w połączeniu z terapią.

Gość gość
Ja akurat sobie sama poradziłam. Miałam depresję z powodu dwóch rzeczy: długów i samotności. Wystarczy, że zaczęłam spłacać pieniądze i wyszłam do ludzi, a problemy zaczęły powoli się stawać mniejsze i psychicznie poczułam się lepiej. Gdy już uregulowałam długi i poznałam chłopaka i przyjaciół, depresja znikła w mig.

Gość gość
Depresja ma to do siebie ze znika i powraca po pewnym czasie, na twoim miejscu nie cieszyl bym sie przedwczesnie. Wystarczy ze znów pojawi sie stres w zyciu i ona wróci, 70 procent ludzi ma nawroty wiec twoje rady są nic nie warte.

Gość gość
A co dają powyżsi państwo na to, że tak zapytam? Skoro problemy zawsze będą, to i tak będą kryzysy i żadne rady psychologa czy psychiatry nic tutaj nie dają... Byłam kiedyś już na terapii grupowej, trwała ponad dwa miesiące i z przykrością stwierdzam, że nic to nie dało. Może nieco się otworzyłam, ale to wszystko.

Gość gość
dla depresantow terapia grupowa lepsza czy pojedyncza?

Gość gość
byłam na terapii dla ofiar przemocy seksualnej i niestety było mi po niej tylko coraz gorzej, więc zrezygnowałam... najlepiej leczyć się samemu. mi np. pomaga jakieś angażujące intelektualnie zajęcie.