Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do ludzi z Bydgoszczy

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. W Bydgoszczy jestem od niedawna, wynajmuje mieszkanie na Wyżynach. Ciekawa jestem czy jest tu gdzieś jakieś targowisko/ targ, gdzie można chociażby tylko w soboty kupić warzywa, itp?

Gość gość
Jest targowisko na Magnuszewskiej.

Gość gość
No właśnie słyszałam, że na Magnuszewskiej jest giełda, ale to chyba tylko w niedzielę?

Gość gość
chyba codziennie coś tam jest, giełda to jest na Chemiku

Gość gość
Kurcze, to coś mi się pomyliło. Myślałam, że to to samo:)

Gość gość
Jak wpisałam w google Magnuszewska Bydgoszcz targowisko, to mi znalazło: Jest to obszar handlowy, na którym w każdą niedzielę, zjeżdżają się okoliczni sprzedawcy z Bydgoszczy, ale również z pobliskich miejscowości, w celu promowania i sprzedaży swoich produktów. Do sprzedawców należą właściciele sklepów z odzieżą, obuwiem, jedzeniem, sprzętem AGD czy RTV, meblami, z wyposażeniem dla domu, zabawkami i wieloma innymi. Na Giełdzie istnieje również możliwość zakupu zwierzaka, czy też pirackiej płyty sprzedawanej przez naszych wschodnich sąsiadów. Giełda charakteryzuje się znacznymi korkami w okolicy Wyżyn i Glinek. Od wielu lat cieszy się ogromną popularnością wśród mieszkańców nie tylko Bydgoszczy, ale również Mogilna, Nakła nad Notecią, Świecia, Włocławka, Torunia, Tucholi i innych. Wielu ludzi wybiera się co niedzielę na to targowisko, ze względu na to, że można kupić tam tanio i w miarę dobrze. Targowisko czynne wyłącznie w niedzielę do godziny około 14:00, bądź dłużej. i że to się nazywa giełda przy Chemiku

Gość gość
nie, giełda na Chemiku jest pod stadionem na Glinkach, a na Magnuszewskiej budy są czynne chyba codziennie (nie jestem pewien, dawno tam nie byłem).

Gość gość
Okej, dzieki!!! :) czy idąc spod kościoła św. jadwigi mam si ę kierować na carrefour i iść cały czas ul. Glinki, a potem odbić w Magnuszewską?