Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfetka 1990

Uważa że PFRON nie powinien dawać pieniędzy pracodawcy a osobie niepełnosprawnej

Polecane posty

III grupa - 3 tys. + możliwość pracy na umowę zlecenie II grupa - 2,5 tys. + możliwość pracy na umowę zlecenie I grupa - 2 tys. + możliwość pracy na umowę zlecenie Oprócz tego PFRON mógłby płacić wszystkie rachunki osoby która posiada stopień niepełnosprawności. Zamiast pracodawca, powinna osoba niepełnosprawna brać te pieniądze dla siebie i mieć popłacone rachunki, wszystkim żyłoby się prościej.

Gość gość
- co wy pierd...? -Smerfetkę! :)

Gość gość
to już wiem czemu tak chętnie zatrudniają niepełnosprawnych i dają im minimalna krajową :O Oni kurwa na tym jeszcze zarabiają! :O:O:O

Oczywiście że pracodawcy na tym zarabiają. A co ty myślałaś, pracodawca oprócz kasy z PFRONu ma prawo jeszcze starać się o dodatkowe pieniądze z unii lub wojewódzkiego urzędu pracy.

Gość gość
Zlodzieje .Dlatego zatrudniaja w ochronie z grupa inwalidzką za 6 zł .

W ochronie gdzie ja byłam zatrudniają a raczej zatrudniali też studentów. Ja im powiedziałam o wypadku w wieku 16 lat, o swoim słabym wzroku, doradzili mi bym sobie wyrobiła grupę. Zostałam zwolniona z grudnia na styczeń (byłam jako studentka), wyrobiłam sobie grupę i pracodawca proponował mi bym do niego wróciła do pracy ale powiedziałam stanowczo nie, nie chce pracować z tak głupimi ludźmi jacy tam są.

Gość gość
Przecież PFRON jest instytucją, mafijną, korupcjogenną i patologiczną na której tuczą się zdrowe konie na posadkach.

Gość gość
Pisałem na temat mafii z PFRON.

Gość gość
Po prostu pfron karmi pfronowskie świnie.

Gość gość
To sie musi zmienic .Ludzie nispelnosprawni w naszym kraju traktowani sa jak pasozyty . Z 2 gr moja kuzynka ma 700 zł renty a nie moze nigdzie pracowac .Na leki wydaje 500 zl .Za co ma zyć !!!

Dzięki temu ja będę mogła mieć pracę ale dopóki matka nie skończy stażu to ja nie mogę iść do pracy bo jej ta praca jest do wyrobienia sobie świadczeń rentowych lub emerytalnych. W tym sierpniu jej się kończy staż z restartu, na tym stażu ma 1680 plus prowizje od swojej firmy. Ale ZUS jej zabrał w maju jedną wypłatę i teraz w czerwcu 550 złotych, zus ma już spłacony.

Gość gość
Na PFRON (Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych) idzie rocznie ponad 5 miliardów!! Do inwalidów trafia z tego drobny ułamek. Resztę rozkradają politycy, urzędnicy, eksperci, rozmaici mądrale i inne pasożyty. Każdy sprzęt dla inwalidy jest co najmniej pięć razy droższy, niż mógłby być - ale przecież "musi być" atest taki, atest śmaki - i znów żyje z tego nieźle kupa pasożytów.

Wiesz Twoja kuzynka nie chciałaby np. w ochronie pracować.???? To jest najgorsze że PFRON nie dba o takie osoby jak my, co więcej zus chętnie odbiera grupy i renty.

Gość gość
Bardzo dobrze że ZUS odbiera renty podszywom i cwaniaczkom, to akurat słusznie robi.

Właśnie, dlatego piszę do wszystkich osób ze stopniem niepełnosprawności zarówno z I, II i III zmierzmy się, wyjdźmy na ulicę i zacznijmy manifestację naszych praw. Pkt 1 - Osoba niepełnosprawna może podjąć pracę na umowę zlecenie ale pieniądze dostaje z PFRONu do własnych rąk a nie pracodawca. Pkt - PFRON płaci rachunki osobie niepełnosprawnej.

Gość gość
Smerfetka, pobieram Cię. Ja bym poszła wyszła ale musi być więcej osób. Ktoś jeszcze?

Gość gość
PFRON przede wszystkim powinien zostać zlikwidowany w pierwszej kolejności jako korupcyjne środowisko pasożytnicze.

Gość gość
To za co żyłyby osobie niepełnosprawne?