Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Doradzi ktoś odpowiedni kierunek studiów

Polecane posty

Gość gość

Jestem dobra z geografii, języka polskiego i historii, przejawiam też talenty w kierunku artystycznym. Jakie więc studia powinnam podjąć, aby sobie poradzić i jeszcze kiedyś mieć z tego popłatną pracę?

Gość gość
Proszę o pomoc. :)

Gość gość
Szadchen swata młodziencowi posażną pannę. Ten sie wzbrania: - Przecież ona jest na pół ślepa! - Pomyśl tylko - nie będziesz musiał niczego przed nią ukrywać. - Ale ona jest prawie głucha! - Pomyśl tylko - ona nie usłyszy twoich przekleństw... - Kuleje na jedna nogę! - Tylko pomyśl - ona nie będzie za tobą łaziła krok w krok... - No i ma garba! - Oj, młody człowieku, badźże sprawiedliwy! Przecież jedną wadę to ona może mieć!

Gość gość
studia to dno i wodorosty, Moze bezpieczeństwo wewnętrzne? ale mówi ci że to kicha- studentka.

Gość lanser
a co to za wynalazek bezpieczenstow wew. :D ? komu to potrzbne i do czego jakis nowy urzad stworzyli :D ? juz lepiej studiowac malowanie paznokci :D

Gość gość
Wiem, że studia to w tych czasach inna bajka niż kiedyś, co nie zmienia faktu, że mam potrzebę kształcenia i chciałabym wybrać dla siebie taki kierunek, dzięki któremu nie bałabym się ciągle o swoją przyszłość. Myślałam o studiowaniu germanistyki lub bohemistyki (bardzo lubię czeski i niemiecki), ale dziś zawód tłumacza nie jest chyba zbyt doceniany i lepiej byłoby studiować coś bardziej konkretnego.

Gość gość
służby mundurowe po takich studiach cymbale

Gość gość
Hm, nigdy nie myślałam o takim kierunku. Rozumiem, że warto?

Gość lanser
służby mundurowe po takich studiach cymbale >>chyba w zieleni miejskiej :D w policji sa wakaty nic nie trzeba studiowac a jak juz to preferuja tych po szkolach policyjnych i po prawie, strazacy i zolnierze maja swoje wiec po cholere im absolwent pedoagogiki bo widze ze to bew. wew. to obok wychowania przedszkolnego ucza :D zycze powodzenia swiat przed takim absolwentem stoi otworem. nadal podtrzymuje ze tak samo sensowne jak studiowanie malowania paznokci i robienia depilacji :D niedlugo powstanie kierunek obgryzanie paznokci.

Gość gość
Odnieście się do mojej wypowiedzi o germanistyce i bohemistyce, jeśli możecie. Rozważam też geografię lub jakąś pochodną dziedzinę.

Gość gość
Gimbazjonistyka stosowana

Gość gość
Ludzie, dlaczego nie odpowiadacie normalnie? Pytam osoby, które mogłyby mi coś konkretnego doradzić, a tu zastaję spamerów, którym się nudzi.

Gość gość
odpowiem normalnie. Po tych studiach , jak i po wiekszosci humanistycznych bedziesz miala kłopoty z pracą. Chyba,ze bedzisz miala duzo szczescia i zdolnosci. No i na studiach beda same baby, co jest srednio fajne.

Gość gość
Myślę podobnie, więc może jakiś kierunek, gdzie mogłabym wykorzystać znajomość tych języków?

Gość gość
Idz sie sie kurwa pierdol za ruble chuj mnie interesuja dylematy jebanego nieroba ktoey uwaza ze na studiach ucza robic ludz w chuja

Gość gość
Czyli zostan dziwka. Pozdrawiam

Gość gość
znajomosc niemieckiego przyda sie w jakimkolwiek zawodzie w Niemczech . Do pracy w Czechach polski wystarczy ( ew angielski)> moj maz parcuje w Czechach jako inzynier i spokojnie sie tak dogaduje. Chybaze chcesz sie zajmowac profesjonalnymi tłumaczeniami- ale o ciekawe tłumaczenia niełatwo i nie jest dobrze płatna.

Gość tamaringa
Jeśli autorka ma zdolności humanistyczne to raczej nie ma co polecać jej kierunków technicznych ponieważ będzie się jedynie na nich męczyła. Sama z natury jestem humanistką i nie wyobrażam sobie siebie na politechnice ponieważ nie jest to mój dział ;) Mogę Ci polecić kierunek, na którym sama studiuję - grafika ( wybrałam specjalizację grafika wydawniczo reklamowa na WSHiD - miasto Poznań : http://www.wsnhid.pl/grafika-wydawniczo-reklamowa.html - tutaj możesz sobie o nim poczytać). Fakt, że lekko to czasami nie jest ponieważ wykładowcy to ludzie związani z zawodem i wymagają konkretnych rzeczy ale daje satysfakcję ;)

Gość Dżanosik
Ze swojej strony polecam zajrzeć na stronę Wyższych Szkół Bankowych. Ja studiuję w jednym z oddziałów - konkretnie Wrocław. Jestem na podatkach, bo wg mnie to przyszłościowy kierunek (jedno jest pewne śmierć i podatki hehehe). Teraz jeszcze jest fajny konkurs na naszej uczelni - "Przyszłość z WSB" i można w nim wygrać rok studiów za darmo. Jest też zniżka na czesnym.