Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gienio123

kłykciny

Polecane posty

Gość gienio123

Odbyłem stosunek z kobietą która prawdopodobnie ma kłykciny . zauważyłem to dopiero po fakcie . Nie chciałbym nikogo zarazić . Mam kilka pytań na ten temat . Czy jest możliwość zastosować coś profilaktycznie zanim to wyjdzie ? Jakieś lekarstwa doustne a może czymś posmarować okolice zbliżenia ? Jakie zrobić badania i po jakim czasie od zbliżenia , żeby dowiedzieć się czy jest się nosicielem wirusa ?

Gość gość
Profilaktyka jest jedna - nie uprawiać sexu z zarażoną. Jeśli już jesteś "po" to można rzec: nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Nie ma gwarancji, że Twój organizm sobie poradzi z wirusem i zmiany się nie pojawią. Okres inkubacji, czyli pojawiania się zmian wynosi średnio od 1 do 3 miesięcy. W tym czasie zmiany mogą się uwidocznić, a jeśli nie to również nie ma gwarancji, że wirusa jednak nie masz, bo możesz mieć w tzw. fazie utajonej - zmiany mogą pojawić się nawet po kilku latach. Testy robi się po 3-6 miesiącach od ewentualnego ryzykownego stosunku, jesli nie ma zadnych objawow (a moze wirus byc, z tym ze w fazie utajonej). A jesli objawy sie pojawia np. po miesiacu to wtedy juz "czarne na bialym".

Gość gość
Jeszcze pytanie - skad podejrzenie ze tamta kobieta ma klykciny ? jesli jestes pewien, ze tak jest to poinformuj ja - to trzeba leczyc!