Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćanetta

Czy nauczyciel ma prawo...

Polecane posty

Gość gośćanetta

Córka poprawia się z WOS-u ( trzecia klasa gimn.). Czy nauczyciel ma prawo wypytywać się dziecka jak rozliczają się rodzice, czy mają zarejestrowaną firmę. Jestem rolnikiem razem z mężem i to właśnie córka powiedziała, więc nauczyciel zapytał czy z tego da się wyżyć i żeby zapytała nas-rodziców, czy aby na pewno nie mamy zarejestrowanej firmy. Oczywiście po przepytaniu córki z całego programu WOS-u (na które odpowiedziała bezbłędnie ) nauczycielka jej nie poprawiła bo za mało niby córka wie o formie zarobkowania rodziców i rozliczania się ich, a poprawi jej ocenę jak się dokładnie nas wypyta o wszystko i przyjdzie jej powie. Bardzo proszę o odpowiedź czy nauczyciel ma prawo wypytywać dziecko o takie rzeczy. Bo mam ochotę iść jutro do dyrekcji.

a co nauczyciela obchodzi życie prywatne rodziców ucznia? no chyba nie jest od zajmowania się tym w jaki sposób się kto rozlicza?! nauczyciele to za przeproszeniem debile, którzy sami nie wiedzą czego chcą. Jestem ciekawa jakby pani poszła do niej i się spytała o zarobki itd. czy by odpowiedziała...wątpię! to tylko jej widzi misie, na które może pani zainterweniować, bo to kto ile i jak się rozlicza nie ma znaczenia! aby zaliczyć materiał z bieżącego roku... bo niech mi ktoś powie, od kiedy w zakresie "wiedzy" jaką mają przekazać nauczyciele uczniowi są informacje, jak się rozliczają poszczególni rodzice :D bez sensu :P

Gość gośćanetta
Tak właśnie myślałam. Zaraz zadzwonię do wychowawcy ,żeby zainterweniowała,a jeżeli nie pomoże to idę do szkoły. Oczywiście nie chodzi o jakąś naciąganą ocenę , ale niech ją spyta o formy opodatkowania, zakładanie firm czy coś podobnego z zakresu materiału, a nie czy da się wyżyć z rolnictwa, bo według niej to coś ukrywamy i o to ma się wypytać córka ( bo może to jakaś działalność pozarolnicza) . Dziękuję za szybką odpowiedź.

Gość gość
W kosmos wysłano małpę i policjanta. Pierwszą kopertę z zadaniami otworzyła małpa: "Nacisnąć przycisk, włączyć akumulatory, przeprowadzić badania". Po chwili kopertę przeznaczoną dla siebie otworzył policjant: "Nakarmić małpę, położyć się spać".