Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ocena niedostateczna

Polecane posty

Gość gość

czy z jedną pałą to teraz można zdać? tylko bez skojarzeń(choc sama się uśmiałam)no dobra,żeby nie było-można mieć jedną ocenę niedostateczną na świadectwie i zdac do następnej klasy(II gimn.)?

Gość gość
warunkowo i tylko wtedy gdy po poprawce jest ta jedynka a przedmiot jest kontynuowany w nastepnej klasie

Gość gość
Po północy jeden z lokatorów dobija się do drzwi sąsiada: - Panie przestań pan wreszcie grać na tej cholernej trąbce bo zwariuję! - Za późno. Przestałem grać pół godziny temu.

Gość gość
ale tez pisze sie poprawkę? czy tylko warunkowo i bez egzaminu? jesli jeden przedmiot?

Gość gość
musi być poprawka a poza tym nie może być sytuacja taka ,że już raz się przeszło do wyższej klasy z jedynką z tego przedmiotu

nie wiem jak to jest w gim, ale w średniej kolega miał z matmy buta i normalnie poszedł na egzamin i go pisał, a wiadomo że i tak nie ogarnął materiału to go nie zaliczył i wtedy pisał podanie o warunek, no i spotkaliśmy się w maturalnej! bo przeszedł :)

Powinnaś napisać podanie o poprawkę i nauczyciele muszą wyrazić zgodę (jak stwierdzą, że wagarowałaś, pyskowałaś, wszystkie przedmioty masz zaliczone z trudem, to mogą - mają prawo się nie zgodzić). Ale najlepiej poczytaj statut swojej szkoły, bo każda szkoła ma swoje drobne odchylenia w różne strony.

Gość gość
z jedynką po poprawce pod pewnymi warunkami przechodzi się -to decyzja MEN i statut szkoły nie ma tu nic do rzeczy

Gość gość
Hm...ale o te poprawke to trzeba podanie składać? ale to chyba rodzic,bo syn ma 15 lat

może i przechodzenie to decyzja MEN-u ale to czy uczeń ma pisać podanie, jak ono ma wyglądać itp, to już sprawa szkoły i warto się tego dowiedzieć właśnie w niej, a nie tu. Ja np nie wiem, czy to, że nauczyciele mogą nie wyrazić zgody jest ogólnym ich przywilejem, czy tylko w mojej szkole tak było.

Gość gość
wiem,wiem,jutro ide do szkoły,to sie dowiem ,ale tak chciałam podpytać,bo szczerze powiem,nawet nie wiedziałam,że coś takiego jest,jak warunkowa promocja do nast.klasy...syn w podstawówce był naprawdę dobrym uczniem...poszedł do gimnazjum i zgłupiał :(

Gość gość
Ja to wszystko wiem,każdy był młody i miała siano we łbie,ale u niego to istna stodoła!!!

Dobrze, że choć siano z tej stodoły, a nie pusta stoi :P Z tego co ja słyszałam od wieloletniej nauczycielki w gimnazjum, to co roku jest gorzej. Jeśli dwa lata temu gimnazjaliści byli tragicznie głupi i leniwi, to teraz jest jeszcze gorzej. Ja nie wiem, może to faktycznie wina mediów i łatwego do nich dostępu? Kiedyś mecz na podwórku emocjonował, dziś większe emocje dają gry, które zaraz się nudzą. A jak się wszystko znudzi, to przychodzą głupie pomysły. A jeszcze się do tego dzieciaki nasłuchają, jak to szkoła nic nie warta, jak to i tak będą bezrobotni, itp itd no i po co się mają uczyć?

Gość gość
Ech... tylko płakać...bo żadne argumenty nie docierają,ani kij ani marchewka

Gość gość
Nawet z informatyki,gdzie naprawdę ma do tego łeb(i nie chodzi o granie na kompie),chłopakowi na studia prezentację robił,że 4 dostał,a sam ledwo 2....nie pojmuję tego...

Bo olewa to. Zresztą, może ma takie towarzystwo? Wiesz, jak dostanie lepszą ocenę, to go wyśmieją, odrzucą. W tym wieku odrzucenie boli jeszcze bardziej. A może na informatyce wymagają teorii? Ja Ci zrobię prezentację na 5. Powrzucam filmiki, muzykę, animacje, hiperłącza, ale zapytaj mnie z teorii, to ja niewiele wiem. Można mieć smykałkę do praktycznych części przedmiotu, ale nie uczyć się na sprawdziany. ;)

Gość gość
Ja to wiem...ech....głupie te dzieciaki...choć z drugiej strony patrząc.. i ja się pogubiłam...dobra,koniec smętów! jutro do szkoły marsz! Dzięki za odp. i niezjechanie starej baby ;)