Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie pieluszki jednorazowe???

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam problem. Mój 7miesięczny synek ma strasznie delikatną pupę. Do tej pory nie było większych problemów, ale od około miesiąca walczę ze zmianami na skórze. Byłam u lekarza, miał maść z antybiotykiem, która pomogła na krótko. Potem maść robiona zamiast Sudocrem, która mam wrażenie nic nie pomaga. Zmiany ma na pośladku, w fałdkach gdzie są rzepy, w pachwinie. Używam Pampers BabyActive na zmianę z Dada. Podobno zmiana nic nie da, tak powiedziała lekarka, ale ja chcę spróbować. Jakie pieluchy polecacie do delikatnej pupy dziecka?

Gość gość
Po ostatnim radiowym starciu Tuska z Kaczyńskim, gdy już obydwaj interlokutorzy wychodzili ze studia, jak zwykle dociekliwa Monika Olejnik, patrząc na czekających na nich ochroniarzy, zapytała jakimi kryteriami kierowali się przy doborze tych panów. Tusk odpowiedział, że jego bodyguard musi przede wszystkim szybko działać, a dopiero potem zastanawiać się nad konsekwencjami. Na to oczywiście Kaczyński przedstawił zupełnie odwrotne wymagania: - Mój goryl zawsze najpierw pomyśli zanim coś zrobi. Olejnik poprosiła więc o zademonstrowanie ich podejścia do obowiązków. - Przywal Tuskowi - szybko powiedział Kaczyński do swojego mięśniaka. Ten jednak zaczął się głośno zastanawiać: - Przecież to premier, a jak potem będzie mnie ciągał po sądach... Tusk w rewanżu polecił swojemu aby uderzył Kaczyńskiego. Ten bez zastanowienia rypnął w go w twarz, tak mocno aż zwalił go na ziemię. Ochroniarz zaś stanął i drapiąc się w głowę intensywnie myślał. - O czym teraz pan myśli? - zapytała Monika O. - Zastanawiam się czy mu jeszcze z kopa nie "przyczosnkować".

Gość gość
Papmpers Premium Care, te w białym opakowaniu.

Gość gość
spróbuj jeszcze clotrimazolu, byc może to zmiana grzbicza wietrz pupę tyle ile się da

Gość gość
miałam różne maści, a ta jest na receptę? skąd grzyb? dbam o młodego na maksa

Gość gość
Te Pampersy są strasznie drogie :-( Sorki, no nie stać mnie ... a coś tańszego sprawdzonego?

Gość gość
Może rzepy podrażniają delikatną skórę? Ja mojej córci od początku zakładałam pieluszki z marketów, na noc używałam Pampersów (zielonych) jednak po wprowadzeniu zupek i soczków też miała problemy z pupą, wtedy zaczęłam używać tylko pampersów i przeszło. Może zrezygnuj z pieluszek Dada i zobaczysz czy przejdzie. Pupę smarowałam maścią tormentiol, taką też stosują u nas w szpitalu (starsza córka przebywała na oddziale) ta maść jest na prawdę skuteczna.

Gość gość
megapaki Pampersów , tych zielonych są w tesco za ok 80 zł chyba, wiem , że jest ich dużo kolo 200 szt.

Gość gość
No właśnie robiłam jak ty. W dzień Dada, na noc i dłuższy spacer zielone pampersy. Faktycznie mogło się zacząć wraz z rozpoczęciem rozszerzanie diety, hmmm. Tę maść używa się zamiast sudocremu? czy tylko na zmiany? Czy jest na receptę?

Gość gość
kąpiel w krochmalu,potem dość grubo sudocremem i na to mąka ziemniaczana.U nas zdziałało cuda! polecam!

Gość gość
Tak zielone są cenowo ok :-) Ktoś wspomniał o premium care, a to już inna półka cenowa.

Gość gość
Tą maścią tormentiol smarowali w szpitalu całą pupę i ja też tak robiłam, jest bez recepty, przynajmniej wtedy była (3 lata temu). Co do sudocremu to wg mnie do niczego. Jest jeszcze linomag, też dobry ale ten w maści, nie w kremie.

Gość gość
mąki ziemniaczanej jak i pudrów ja bym osobiście nie polecała, skóra jest pozaklejana i nie ma jak oddychać. No i ten syf dookoła i ręce z mąki :(

Gość gość
nie używaj sudocremu już kup w aptece tormentiol i clotrimazol i stosuj na zmianę, krochmal to dobry pomysł, można też nim przemywać pupę. Odstaw chusteczki nawilżane i myj wodą i wacikami. Prawdopodobnie zostało zaburzone ph skóry i wdał się grzybek. Nie denerwuj się, to nie jest od brudu, raczej od nadmiernej czystości i zmiany ph kupki. Pomyśl przy czym jakim podawanym pokarmie zaczęły się odparzenia i na razie zrezygnuj z tego. mąkę stosować najlepiej jak jeszcze nic nie dolega No i teraz jest piękna pogoda więc wietrz pupę:)

Synek mojej siostry miał stale odparzoną pupę,i zmiana pieluszek nic nie dawała,maści też wypróbowała przeróżne.W końcu dostała maść Triderm i poprawa natychmiastowa.Ta maść naprawdę zdziałała cuda.

Gość gość
no a u nas sudocrem i na to mąka i pupcia momentalnie zrobiła się ładna...nie mówię o zasypkach,ale o zwykłej mące,która nic nie zatyka,a w dodatku chłodzi podrażnioną pupę ,naprawdę polecam! a miał już taką,że aż ranki sie robiły...a dla ew.odkażenia octenisept w sprayu

Gość gość
pediatra wypisze receptę na maść robioną w aptece

Gość gość
Triderm pomógł, ale na krótko. Dziękuję za wszystkie rady kochane mamy. Czyli ... pieluch nie zmieniać, zmienić maści, zrezygnować z chusteczek . Czy mogę zadziałać na własną rękę, czy lepiej skonsultować jeszcze te maści z lekarzem? Nie zrobię mu tym krzywdy? Tak sobie myślę kiedy to się zaczęło i wiecie co ... przechodziłam z Bebiko1 na Bebiko2 to może być przyczyna? PS Rumianek do przemywania to dobry pomysł?

Gość gość
Robiona maść mu nie pomogła. Przed chwilą na mleko, zrobiłam co mogłam (co miałam w domu) poszłam za radą ... posmarowałam sudocrem i zasypałam mąką ziemniaczaną, zobaczymy co będzie rano. W dodatku ząbkuje, wyszła mu dolna1, idzie druga 1 na dole.

Tak kombinuję co by ci jeszcze podpowiedzieć,ale na razie nic mi nie przychodzi do głowy.Jak coś wykombinuję to napiszę

Gość gość
Moja córka miała uczulenie na WSZYSTKIE pieluchy z polski, mama zaczęła mi wysyłać libero z norwgii po jednym opakowaniu było super zero śladów, a przy 2 opakowaniu zaczęło się na nowo ze zdwojoną siłą. Teraz używamy pampersów pomarańczowych mimo, że naczytałam się i nasłuchałam jakie są beznadziejne, a są świetne chociaż pupa zdrowa. Triderm ma skutek uboczny - po odstawieniu może wyskoczyć 2 razy tyle. I nie można stosować dłużej niż 10 dni. Wiem bo mam atopowca. Mąką ziemniaczaną to raczej nie zbyt dobry pomysł, ale jeszcze alantan możesz spróbować :)

Gość gość
rumianek tez może podrażnić,naprawdę szczerze doradzam mąkę....no i kąpiel w krochmalu(to tez mąka ZIEMNICZANA,żeby było jasne :)

Gość gość
Daj jutro znać,jak tam pupa,bom sama ciekawa...(to ja,od mąki ,krochmalu i sudocremu)

Autorko ,a może wypróbuj Rozex,Agrosulfan i Elidel.Tylko skonsultuj to z lekarzem oczywiście.To są maści na receptę i nie można ich stosować na rany tylko na podrażnienia skórne.

Gość gość
a u nas czy biegunka, czy ząbkowanie pomagała tylko mąka, mycie wodą z mydłem i dokładne osuszanie oczywiscie, do tego pampki zielone i pupa w kilka godzin była idealna.

Gość gość
rumianek za dużo nie zdziała, lepszy krochmal

Gość gość
ok. DZIĘKUJĘ :-))) za odzew. Dla zainteresowanych ... jutro napiszę jak po nocy z mączką w majtach ;-) Postanowiłam ... odstawiam chusteczki, zostaje przy pampersach, wypróbuje babciny sposób. Jeżeli nie pomoże sięgniemy po chemie . Dobrej nocki. Jeszcze raz dziękuję - odpukać.

Gość gość
Mączka nic nie dała. Idę chyba do lekarza skonsultować te maści , żebym potem nie miała do siebie pretensji jak się pogorszy. Oby podziałało:-(