Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak nauczyc dziecko zalatwiac sie na nocnik?

Polecane posty

Gość gość

Corka ma 2 lata i jest zdziwiona jak uda jej sie zrobic na nocnik. Wie gdzie trzeba robic siku, ale nie wola. Pokazuje po fakcie, ze nunu w pieluche i trzeba na nocnik sikac.

Gość gosc nocny
tylko spokojnie, delikatnie, bez nerwów. przyjdzie czas, że dziecko samo zawoła. cierpliwości. to, że wie już do czego jest nocnik, tzn., że jest na dobrym etapie rozwoju. ale musi się jeszcze oswoić z tym naczynkiem do zalatwiania potrzeb fizjologicznych. to przecież tylko dwulatek. czy swojej pociesze podajesz już porcje jedzonka tak jak dorosłym? a może chcesz wysłać już dziecko do szkoły? pozdrawiam!

Święte słowa, spokojnie i delikatnie! My na ścianie mieliśmy przyklejoną kartkę i za każde siku, lub coś grubszego mały dostawał naklejkę i sam ją naklejał na tę właśnie kartkę. Takie zwykłe naklejki z książeczek dla dzieci, ale dostawał je tylko za załatwienie sprawy nocnikowej. Bardzo polecam ten sposób!

Gość gość
ja bym taka spokojna nie była, dostała by lanie jakby w takim wieku robiła pod siebie, posadź ją na kilka godzin na nocniku aż zrobi, nie można pobłażać bo będzie lała jeszcze długo w pieluchy

Gość gosc nocny
to nie dorosłaś do macieżyństwa! zwróć uwagę na matki - samice zwierząt. one z miłością liżą swoje małe potomstwo. a jak walczą w ich obronie? tylko że pies czy kot w wieku 2-uch lat to już dorosły osobnik, a dzicko w tym wieku to jeszcze bezbronna istota. tobie babo lanie, tęgie lanie, na goły tyłek i tydzień o wodzie!

Gość gość
Jak ja cie rozumiem ... teraz tez prowadze ta nie rowna walke :-)

Gość gość
A ja mam takie pytanie? Jak dziecko dwuletnie można posadzić na nocnik? Przecież wiadomo że dziecko może sobie wstać i uciec bez najmniejszego trudu... moja córcia ma ponad dwa latka a dalej w pieluchach i cóż z tego jak ona na nocniku nie usiedzi, posadzić też się nie da bo jak nie chce to na siłe przecież nie posadze. Nawet jak usiądzie i próbuje czymś zająć to to nic nie daje bo i tak zaraz ucieknie

Gość gość
Ja sadzam jak widze ze chce sie dziecku ewidentnie siku. Zajmuje czym sie da . Jak ucieknie to wraca na nocnik . Czasami mimo placzu bo wiem ze zaraz pojdzie w kąt i zrobi w majtki. Przypominam o nagrodzie u nas jest to naklejka. I po tym przypomnieniu o najlejce juz nie ma problemu.

Gość gość
Tak samo jak sadzasz dziecko do jedzenia, czy kladziesz spac do lozeczka. Czy Twoje dziecko zawsze robi to co chce? To jest kwestia przyzwyczajenia, przyuczenia i motywacji.

Gość gość
Tak samo jak sadzasz dziecko do jedzenia, czy kladziesz spac do lozeczka. Czy Twoje dziecko zawsze robi to co chce? To jest kwestia przyzwyczajenia, przyuczenia i motywacji.