Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sytuacja w pracy a wypowiedzenie

Polecane posty

Gość gość

Pracuję w firmie gdzie od kwietnia zalegają z wynagrodzeniem. Od zeszłego roku pracowałam na 3/4 etatu i w ten sposób miałam umowę do 14 kwietnia bieżącego roku. Od 15 kwietnia mam umowę na 1/2 etatu z tym że wykonuję tą samą pracę co wcześniej a nawet dołożyli mi więcej. Szefowa wypłaciła mi połowę wynagrodzenia za kwiecień i reszty nie, nie mam także uregulowanych zaległości za cały maj a teraz przepracowałam już prawie cały czerwiec. Mam już dość sytuacji w firmie ciągle nie ma pieniędzy na nic a szefowa ciągle wymiguje się od wypłacenia wynagrodzeń. Czy mogę w tym przypadku nie przyjść do pracy ? Na umowie pisze że jest termin wypowiedzenia umowy do 2 tygodni od złożenia wypowiedzenia ale czy obowiązuje to skoro pracodawca nie wywiązuje się z umowy i nie wypłaca wynagrodzeń ? Boję się że jak odejdę to w ogóle nie dostanę tych pieniędzy a przecież nie będę pracować charytatywnie dwa miesiące. Co byście mi poradzili w tym wypadku ?

Gość gość
Nie pomoże nikt ?

Gość gość
zgłosić sytuację do PIPu wówczas zwrócą Ci z odsetkami i będziesz miała pewność, że w ogóle Ci zwrócą