Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiKa0023

Co na blizny?

Polecane posty

Gość NiKa0023

Mam kilka brzydkich blizn na przedramieniu ktore sa glebokie bo po ubytku skory, sa czerwone, maja 3 miesiace a wiec to swierze blizny. Mam je po wypadku. Prosze podajcie mi nazwy jakis dobrych masci na blizny wraz z cenami ktore na takiego rodzaju blizny cos pomoga, i czy wiecie jaki zabieg w przyszlosci pomoze zeby calkiem je zniwelowac jakiego rodzaju laser np. ? Pomozcie

Gość NiKa0023
up up

Gość gość
Bardzo dobrze,ze blizny sa świeże (rana mam nadzieje zagojona...)bo łatwiej je bedzie usunąć,mi kiedyś lekarz polecił Dermatix ,inne to Cepan jednak on śmierdzi cebula i nie wiem jaka jest jego skuteczność,sa jeszcze inne,moim zdaniem najlepiej udać sie do dermatologa tylko sensownego bo obejrzy blizne i zobaczy co jest?Laserami można usunąć blizne tylko i tak trzeba pójść w tej sprawie do dermatologa takiego,ktory zna sie tez na medycynie estetycznej.

Gość gość
Lekarz kiedyś przepisał mi maść contactubex po zdjęciu szwów jednak po nim potwornie mnie swędziała skóra,była cała czerwona i musiałam odstawić ale każdy jest inny.Dermatix jest najdroższy z tego wszystkiego,Cepan bardzo tani i contactubex tez,zreszta ceny można zobaczyc w internecie w aptekach internetowych,sa porównywarki cen itp.Jednak moim zdaniem idź do dermatologa ,ktory zna sie na medycynie estetycznej.

Gość gość
No-Scar Krem z masy perlowej na blizny do kupienia tylko w aptekach nie jest tani ale super

Gość gość
medest-lichaj.pl/zabieg-dla-ciala/karboksyterapia_cialo/ zdecydowanie warto się poddać temu zabiegowi - potrafi zdziałać cuda

Gość gość
To sama sie poddawaj,a nie namawiaj innych na wydwanie kasy

Gość gośćłaciateńska
Polecam to co sama przetestowałam: Żel silikonowy Oceanic cena ok. 24 zł Olejek tamanu (obojętnie jakiej firmy) cena od 10 do 20 zł za buteleczkę. Maść Tormentiol, coś koło 6 zł w aptece. Moja metoda: Wmasowywuję przez 2-3 minuty olejek Tamanu, następnie nakładam na niego tormentiol i tak tak 2-3 razy dziennie, do momenty aż blizna zacznie blednąć. Wtedy nakładam żel silikonowy tak często jak się da, a noc robię okład z grubej wrstwy żelu i przykrywam to gazą. Powodzenia. Ja pozbyłam się wszyskich blizn :)