Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

MARCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość vouga
Oczywiście dam znać. Dobranoc.

ej ej bez mazgajenia i czarnych scenariuszy, Vouga jesteś już na bardziej zaawansowanym etapie ciąży niż ja byłam. Więc i objawy miały prawo ustąpić, mi ustąpiły jak wyjechałam na te 4 dni a wczesniej miałam mimo że juz było po wszystkim mój organizm myślał dalej ze jest w ciąży. A do tego od początku było coś nie tak bo najpierw nie było widać serduszka i ciąża z tydzien młodsza a pozniej było widać ale ciąża dalej duzo młodsza (ponad 10 dni) co oczywiście też nie jest regułą ale nawet moja lekarka stwierdziła ze trzeba to kontrolować i na szczescie te usg miałam w szybkim odstępie. Myslę że los tak chciał, cieszę się że to się stało na tym etapie a nie pózniej trudniej by bylo zrozumieć. Pewnie też trochę łatwiej bo się nie starałam o tę ciążę, nie była wyczekana ale jak się tylko dowiedziałam szybko się z nią oswoiłam i zapragnełam ale widocznie nie było mi jeszcze dane. U was na pewno będzie dobrze, vouga uszy do góry i nie myśl o moim przypadku to się zdarza ale jednak więcej jest szczęśliwych rozwiązań więc liczę że wyczerpałam limit złej passy na naszym wątku. I od teraz same dobre wieści!!!

Gość Tyna83
Cześć, dawno nie pisałam, ale czytam Was regularnie. Novika, bardzo mi przykro z Twojego powodu. A reszta dziewczyn nie martwcie sie brakiem objawów. Moja koleżanka kilka razy poroniła i jak była w kolejnej ciazy to tez nagle przeszły jej mdlosci i to w 9 tygodniu ciazy wiec sie stresowala, ze znowu sie nie udało. Ale wszystko było dobrze i 3 dni temu urodziła zdrową dziewczynkę :) Glowa do góry! Brak objawów nie zawsze zwiastuje najgorsze.

Gość PrzyszłaMama91
dziewczyny ratujcie bo zaraz zwariuje:(:(:( od rana a wlaściwie od nocy zaczął mnie tak dziwnie ni to boleć ni to tak meczyć brzuch dołem..parę razy potrafiło zakłuć na przemian tak jakby w jajnikach? jestem w 12tyg+4dni. do lekarza mam dopiero w poniedziałek..ja juz nie wiem coś jest nie tak z małym?:( czy to macica się dalej rozciąga..a czytałam co się przytrafiło Novice ogromna tragedia ..bardzo ci współczuje:( i boje się żeby sie nie okazało że z moim dzidziusiem jest coś nie tak:(:(

Gość PrzyszłaMama91
A jeszcze dodam że z samego rana mnie znowu takie niemiłosierne mdłości dopadły..wyszarpało mnie nad toaletą i narazie cisza..no ale czemu mnie tak brzuch ćmi..?:(

Gość jakotaka1
Przyszłamama a jakąś nospe albo coś innego od gon nie dostalas? Ja dostal jakies cos rozkurczowe bardzo mocne właśnie na taki przypadek. Moze sprobuj a jeśli nie pomoże to może podjedz do szpitala. Tam zrobia usg

Gość PrzyszłaMama91
Brałam nospe już z samego rana..i zbytnio nie pomaga..właściwie to mnie nie boli tylko taki dyskomfort tam czuje jakby nie wiem co sie tam działo..a do tego moja wyobraźnia robi swoje:( a raczej do szpitala się nie mam jak wybrać..:/ mąż w pracy ojciec w pracy, brat w delegacji..a do szpitala ponad 30km:(

Gość ladyFox
Przyszla mama- moze zadzwon do lekarza swojego. Ja bym tak zrobila. Hej ja po prenatalnych i moge juz spokojnie odetchnac. Wszystko ksiazkowo. Prawdopodobnie bedzie chlopak !!!!! :) ale lekarz nie daje gwarancji wiec trzeba poczekac. A i okazalo sie ze jestem w 14 tyg juz a nie 13 jak myslalam. Vouga teraz ty kochana. Jak sie czujesz? Ja polecam ci wizyty z rana mniej stresu caly dzien :) dziecie w przedszkolu a ty lekarz. Czekam na wiesci od ciebie

Gość vouga
Hej czuję się dobrze oglądam byle co w telewizji żeby zabić czas. Mąż zabrał malucha do teściów i jestem sama. Prosze o 18;30 trzymajcie mocno kciuki. Odezwę się zaraz po wizycie.

Gość wesołka91
Przyszłamama- wydaje mi się, że to co opisujesz to to co regularnie czuje ja i nie martwię się z tego powodu. Po prostu może się staraj oszczędzać skoro się martwisz. LadyFox- czy ty w takim wypadku nie łapiesz się na lutóweczkę? Tylko nas nie opuszczaj ;)Zazdroszczę, ze już masz jakieś informacje odnośnie płci. Ja to się chyba dowiem dopiero na USG połówkowym. Vouga- trzymam kciuki- będzie dobrze, mi się objawy konkretnie pojawiły dopiero na przełomie 10 i 11 tygodnia. Dziś w nocy tak przywaliłam z rozmachem biodrem o ścianę przy łóżku, że mnie bardzo mocno szarpło i piekło w miejscu w którym jest dzidzia. Bardzo się wystraszyłam, że uszkodziłam łożysko bo mam je dokładnie w tym miejscu na przedniej scianie... Ale chyba jak nie plamię a ból przeszedł to chyba nie mam się czego bać prawda?

Gość wiktoria_86
Mnie od wczoraj tak masakrycznie boli ze sie podniesc nie moge a z corka jestem. Mozna brac cos przeciwbolowego? Ile wam wyszla przeziernosc - nt po prenatalnym i jaka jest wielkosc dziecka?

Mnie też boli głowa... Może też od zamartwiania się, jutro rano mam prenatalne... :/

Gość czarnaj
hej marcówki 2015, ja mam termin na koniec marca ,obecnie jestem w 8tyg , mogę się dołączyć do dyskusji? może dowiem sie czegos mądrego?

Gość wesołka91
Witamy serdecznie. Koniecznie dopisz się do tabelki, znajdziesz ja na którejś z poprzednich stron :)

Gratulacje kolejnej przyszlej mamusi :)) ah leze ciagle i przez ten bol glowy nie umiem nic zrobic ://

Gość ladyFox
wesolka no wlasnie ja jestem z "poranicza" moge urodzic i np 26 lutego ale i 5 marca.. tak czy siak zostaje z wami :) na bol glowy dziewczyny polecam spacer -generalnie swieze powietrze na pewno pomoze. Dziewczyny czuje juz jesien- pogoda nie rozpieszcza, ale ja moze jestem dziwna lubie jak pada deszcz :) taki spokoj koc, goraca czekolada, ksiazka lub film dobry- kocham !! syn od poniedzialku do przedszkola a ja bede nadrabiac zaleglosci ksiazkowe :) nie jestem wyrodna matka ale potrzebuje teraz czasu dla siebie! wiec odliczam dni do 25 sierpnia i mam spokoj .. do 14 co prawda ale zawsze :)

Gość midorka
a ja jutro koło 5 rano wsiadam w samochód i jadę 600 km po moją córkę :) już się cieszę, bo nie widziałam jej od 11 lipca :) najgorsze jest to, że w niedzielę muszę być znowu w domku; czyli szybki powrót i kolejne 600 km

Gość Soulija
Hej dziewczynki ja wlasnie siedze sobie u ginekologa tzn czekam :) mam nadzieje, ze mnie nie zwaza :/ 3,7 kg na plusie.

Oo.. midorka, chętnie bym się wybrała w tak długą podróż zwłaszcza siedząc za kierownicą ;) ale coś w tym jest, bo mnie tez boli głowa. Chyba, że to wina ciśnienia. Was też boli jak np wychodzicie po schodach? Przy innym wysiłku jest ok, ale schody to dla mnie katorga a mieszkam na 3 pietrze bez windy :/ Hah, nagonilam męża do sprzątania bo ma urlop :D a ja siedzę i dyryguje :)

Gość Soulija
Co do boli.... To miewam je dosc czesto. Ostatnio Jak bylam w wannie to maz mnie rozsmieszyl i strasznie zaklulo z boku a Jak drugi raz sie zasmialam to z drugiego. Bole beda nam towarzyszyc , macica sie w koncu rozciaga :)

Gość PrzyszłaMama91
Jeju dziewczyny to mnie uspokoiłyście:) bo to naprawde takie dziwne uczucie..właściwie to nie boli tylko takie głupie to jest;P nawet nie wiem jak to nazwać:) a jeszcze odebralam dzis wyniki posiewu i ni w zab nie wiem o co w nich lata:/ ja nie wiem..ani objaśnienia ani nic...jakby conajmniej każdy był studentem medycyny i wiedział o co biega:/

Gość Soulija
Wrocilam od lekarza :( zalamka .....mam chlamydioze, bakterie ...nawet nie wiem skad. Musze brac Antybiotyk i nie tylko ja bo i maz. Niby bardzo powszechna bakteria (infekcja) . Czytalam , ze szerzy się z człowieka na człowieka drogą płciową, w czasie porodu lub przez bezpośredni kontakt z zakażoną osobą. Podobno niebezpieczna w czasie ciazy. No nic leczymy sie. To jeszcze nic , lekarka stwierdzila, ze nie mam przeciwcial na odre i swinke. Musze ograniczyc kontakt z dziecmi i na syna uwazac ( wiek szkolny) wystraszyla mnie, te choroby sa bardzo niebezpieczne dla plodu :(......kurcze sie zestresowalam az boje sie, ze poronie :(

Gość Arapaima
Hej Dziewczyny. Czy przyjmiecie jeszcze jedna ciężarówkę?:) Jestem w 10.tygodniu. Termin na 15.03. Milo byłoby dzielić się z Wami doświadczeniami :)

Witaj Arapaima, dopisz się do tabelki ;) byłam dzisiaj u gina i moja niunia ma już 22,7 mm i jak na 9 tydzień jest bardzo dobrze. Serduszko bije dobrze i wielkościowo też. Jutro na badania musze jechać do szpitala i jeśli coś będzie nie tak to mnie zostawia, a jeśli wszystko będzie ok to zejde z duphastonu na samą luteine.

Gość midorka
Jakotaka to Ty jesteś tak jak ja :) moja dzidzia w poniedziałek miała 23mm

Gość midorka
tylko mnie z ostatniej miesiączki wychodzi 10 tydzień, ale gin mówiła, że jest to skończone pełne 9 tygodni - tak wychodziło z usg

Gość Arapaima
Hmm, a gdzie jest ta tabelka?:) Moje malenstwo ma 3cm. Czy Was tez nadal mecza mdłości i wymioty? Strasznie jest to uciążliwe...

Gość midorka
tabelki szukaj gdzieś na 40 lub 41 stronie :) trzymajcie się dziewczynki ciepło; odezwe się w niedzielę jak wrócę :) pozdrowionka

Gość wesołka91
Vouga, a co tam u Ciebie? Czekamy na wieści.