Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to cukrzyca??pomózcie

Polecane posty

Gość gość

od jakiegos czsu żle sie czuje, jestem taka śpiaca chwilami ze nie mam siły wstac. Po godzinie ustepuje ale powraca.Zrobiłam badania i niby wyszło ok wszystko ale moja kolezanka podpowiedziała ze mam zmierzyc cukier. Pozyczyłam na kilka dni glukometr i ma czesto ponizej 50 . Jak sie czuje taka mega ospała to mam 30. Napiszcie mi proszę co robic w takiej sytuacji? wizyte mam u rodzinnej dopiero w poniedziałek.Podzielcie sie doświadczeniem jakie badania mnie czekaja?z góry dziekuje za pomoc

Gość gość
podnosze

Gość gość
Kobieto, do lekarza idź zanim zdążysz sobie chorobę wymyślić. Po pierwsze, glukoza w organizmie może mieć różną wysokość w zależności od pory dnia, czasu od ostatniego posiłku, wysiłku fizycznego i innych. Nie ma co wmawiać sobie, że to już cukrzyca, skoro cukier jest poniżej normy. Po drugie - no właśnie, twoja glukoza jest poniżej, czyli jeśli już to to nie jest cukrzyca tylko hipoglikemia, która owszem występuje wraz z objawami takimi jak osłabienie i ospałość, ale może być powiązana z innymi chorobami, nie tylko z cukrzycą. Idź do lekarza i powiedz jak się czujesz, ewentualnie zrób normalne badanie krwi na glukozę jeśli da Ci skierowanie i wtedy wybierz się z wynikami. Bo mierzenie glukometrem samemu sobie kiedy się chce nie da Ci rzetelnych danych. Jeżeli robiłaś morfologię itd i wyszła dobrze to może po prostu masz taki okres osłabienia, a może warto podrasować organizm witaminami po prostu. W każdym razie nie nastawiaj się na nieuleczalną chorobę, bo lekarzem nie jesteś, Twoja koleżanka też nie, tak samo jak my i nikt Ci na sto procent nie powie, co Ci jest, prócz osoby wykwalifikowanej i zaznajomionej z Twoimi wynikami badań.

Gość Wiola_krk
Na forum nikt Ci poprawnie nie zdiagnozuje czy to cukrzyca, czy też nie... Warto by było jak najszybciej wybrać się do lekarza - nie ma na co czekać. Cukrzyca może być genetycznie uwarunkowana, czy ktoś z Twoich bliskich chorował?

Gość gośćhs
Na Czczo.prawidłowy cukier od 70do 105 podczas jedzenia 140 wzwyż cukrzycy napewno nie masz