Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie umiem ćwiczyć ćwiczenia mnie wykańczają

Polecane posty

Gość gość

Teraz robiłam HIIT cardio i zatrzymałam się na 10 minucie.. nie dałam rady :(. Wykańczają mnie te ćwiczenia.. zwykłe cardio jest jeszcze gorsze, bo nawet przerw tam nie ma między ćwiczeniami

Gość gość
A dodam, że nie mam nawet nadwagi, tylko ciało mam nieestetyczne, niewyćwiczone.. zrzucić ze 2 kg max muszę.

Gość gość
a jaka masz sylwetkę ?

Gość gość
I mam 20 lat. Ostatni posiłek jadłam 3 godz przed ćwiczeniami. Trochę kaszy jaglanej, jajecznica z 3 jajek i 2 kromki chleba.

Gość trenujący28latek
a ja dzisiaj zrobiłem 7x 25 pompek i 7x 25 podnoszenia na drążku oraz 6km przebiegłem, zaraz idę na basen i będę pływał 5km kraulem. I tak co drugi dzień. a treningi są po to aby wykańczały, od tego nazywają się ćwiczenia. nie ma trenignu bez męczenia się.

Gość gość
brak kondycji. nie wkurzaj sie bo to najgorsza z reakcji- strasnie demobilizuje. jesli chcesz zaczac cwiczyc, zacznij powoli. 10 minut to dobry poczatek:)

Gość gość
wiem że HIIT ma wykańczać, ale ja po prostu po tych 10 minutach nie dawałam rady, nie miałam powera tylko w drugą stronę.. Jeszcze miałam przysiady robić (squat challenge robię) ale muszę odczekać trochę :/.

Gość gość
nie nakrecaj sie tak negatywnie. wszyscy mowia ze sport jest wazny ale naprawde cwiczy tylko garstka:) spróbuj od szybkiego spaceru, 2 minut pajacyków z rana ale rób to z usmiechem na twarzy. stopniowo dodawaj, wymagaj wiecej. pamietaj ze robisz to dla siebie. jesli chcesz z kims rywalizowac, cos udowadniać- udowodnij sobie:)

Gość gość
Piłam też dużo wody, 1 L zdążyłam wypić. Wiedziałam, że będę robić HIIT, więc się starałam coś robić żeby wytrwać.

Gość gość
za duzo nad tym myslisz, a cwiczymy przeciez po to zeby sie na chwile oderwac

Gość gość
Ale ja już wcześniej ćwiczyłam. Cardio robiłam ale tak max 15 minut, ćwiczenia siłowe z ciężarkami, i takie różne :) a kondycja mała nadal.. ćwiczenia mi nie sprawiają przyjemności, rzadko mam powera w czasie robienia ich.. mówi się że trzeba przekroczyc tą granicę i wtedy jest power, ja ją przekraczam, wytrzymuję ostatkiem sił i power spada.. i potem jest fail

Gość gość
podejrzewam ze jak zaczynasz to sobie myslisz "zeby tylko wytrzymac i miec to za soba". z takim nastawieniem kochana to daleko nie pojedziesz:)

Nie zmuszaj się. Wypróbuj innych rzeczy. Może bieganie Ci się spodoba, albo na siłowni, albo aerobik w towarzystwie (niektórych to bardzo motywuje), czy sztuki walki, albo basen, rower, rolki, skakanka. Nie zmuszaj się, bo nic dobrego z tego nie wyjdzie, ale próbuj różne. Może jak jeżdżąc na rowerze wzmocnisz kondycję, to i aerobik sprawi Ci większą frajdę?

Gość gość
pytanie czy np palisz fajki, lubisz sobie wypic, nie wysypiasz sie? takie rzeczy maja wielki wplyw na kondycje

A może spróbuj ćwiczyć w domu ale z kimś? Bo jak nie towarzystwo grupy na aerobiku, to choć koleżanki, czy chłopaka towarzystwo może zdopingować i sprawić, że będzie fajniej. A i odpowiednia, motywująca muzyka też dobrze działa. Jakaś żywa (ja przyznam, że kiedyś zdarzyło mi się ćwiczyć przy zorbie, to sama nie wiedziałam, kiedy zaczęłam przyspieszać i ćwiczenie, które mnie męczyło i nużyło przeleciało w momencie).

Gość gość
Rowerem jeżdżę.. ale rowerem spalić tłsuzczi wyrobić kondycję.. nie da się zbytnio, chyba że ktoś ma czas pedałować sporo km i ciągle szybko.. ale na siłownię chcę właśnie iść :)

Gość gość
Ćwiczę przy muzyce ;) ja mam wrażenie że w cardio gorszym problemem dla mnie jest to, że po prostu mam słabe nogi i one mi się szybko męczą.. jak zrobię porządną rozgrzewkę to jest lepiej, ale dalej słabo. Szczerze to już wolę przysiady od cardio paradoksalnie

Niby rower jest polecany do spalania tłuszczu, choć też nie wiem jak to jest, jednak kondycję to można wyrobić. Wybierz sobie dystans. Przejedź ten kawałek i zmierz czas. Następnym razem postaraj się przejechać go szybciej, to za jakiś czas zobaczysz różnicę. Jeździłam kiedyś trochę i choć nie były to długie trasy, bo ok godziny, to mogłam gołym okiem zauważyć różnicę w długości trasy, którą pokonywałam na początku sezonu, a tą z końca. Tylko ja zwiększałam przerzutkę, jeździłam tak aż mi było lekko (a mieszkam na górzystym terenie) i wtedy znów zwiększałam o jedną i dalej tak, jednak jak ktoś ma skłonności do rozrostu łydek, to tu jest ryzyko, bo to raczej ćwiczenie siłowe. No ale szukaj co Ci sprawia przyjemność, inaczej po co się katować.

No bo rozgrzewka jest też między innymi po to, żeby łatwiej się ćwiczyło. Więc musisz poszukać ćwiczeń wzmacniających nogi. Ogólnie powinno się robić ćwiczenia siłowe a po nich cardio i wtedy jest lepszy efekt (bo cardio spala po 20-25 minutach, a jak wcześniej zrobisz siłowe, to cardio zacznie spalać od razu), ale może na razie odpuść typowe aeroby a skup się na wzmacnianiu ciała. Silniejsze mięśnie faktycznie ułatwią.

Gość gość
Ale ja jeżdżę dość szybko na rowerze.. często jeżdżę z tatą albo kolegą, oni mają przyspieszenie więc tempo trzymamy. Ja pod górkę bez przerzutki jestem w stanie wjechać (i tata się drze, że mu rower niszczę :D).Rowerem mialoby to sens jakbym jeździła dłuższe dystanse codziennie, a ja nie zawsze mam na to czas. Bo co to jest 20 km łącznie..

Gość gość
Myślałam o kupnie kettlebella, jak się nim przyciśnie to i trening cardio się robi :D myślicie że to dobry pomysł? I z tym ćwiczyć początkowo, a potem dołączę takie cardio..

No kettlebell dużo osób chwali, choć ja nie próbowałam. Ale zadziwiasz mnie z tym rowerem, że Ci nóg nie wzmocnił :D Ja nie wiem jak ludzie mogą jeździć na 1. To ja pod najwyższe górki na tym nie potrafię, bo mnie drażni to ciągłe kręcenie pedałami. Wolę jechać wolniej, na stojąco ale na 12 niż szybko na 1. Poszukaj ćwiczeń wzmacniających nogi.

Gość gość
No nie wzmocnił. A kiedyś częściej jeździłam. Teraz nieregularnie. Może ja po prostu nie jestem stworzona do cardio :D Poszukam na pewno :)

Gość gość
Dzięki za link!

Gość gość
ja właśnie idę ćwiczyć nara

Gość gość
Wpisz w YouTube FitnessBlender cardio beginner i wybierz sobie cos ;) ja dałam radę mimo ze z kondycja u mnie cieżko.

Gość Walkowiak Izka
Ważne, żeby jakiś dobry jakościowo sprzęt kupić, bo na takim ćwiczenie będzie bardziej efektowne, a do tego nie znudzi się tak szybko. Sprawdź sobie sklep https://www.k-sport.com.pl , ja od dłuższego czasu zamawiam sprzęt właśnie u nich i jestem bardzo zadowolona.