Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megi 26

Plod za maly do wieku ciazy

Polecane posty

Gość megi 26

Dziewczyny wczoraj bylam na kolejnej wizycie u gina. Obecnie jestem w rowno 11tyg wedlug @ a moje malenstwo ma zaledwie 26mm. Czy ktoras z was tez miala taka sytuacje ze dziecko bylo male ale pozniej juz bylo ok. W czwartek 26 ide na usg prenatalne ale nerwy nie daja mi spokoju. Pomozcie

Gość gość
Nadal tak strasza? Ja tez tak mialam w 3 miesiacu uslyszalam taka wiadomosc biegalam po szpitalach nikt nie znal odpowiedzi. Pomiesiacu poszlam i bylo ok. Nie denerwuj sie

Gość megi 26
Mam taka nadzieje ze bedzie ok. A czy jakis wplyw na to moga miec plamienia ktore mialam 3tyg temu, od tego czasu biore duphaston. Wedlug tych wszystkich tabeli na roznych forach malenstwo powinno juz miec jakies 6cm a u mnie niespelna polowa z tego

Gość gość
Wierz mi ze im wiecej czytasz tym wiecej bedziesz swirowac

Gość gość
Mi w 5 miesiacu powiedzieli ze najprawdopodobniej dziecko ma wodoglowie bo czaszka siest wyksztalcona a mozg sie nie rozwija. Po miesiacu poszlam i bylo juz dobrze

Gość gość
Dokladnie. W ciazy z miesiaca na miesiac wszystko tak sie zmienia dzidzius tak szybko rosnie ze pojdziesz nast razem i bedzie ok

Gość gość
A na wcześniejszym usg się zgadzało?

Gość megi 26
Wczesniej lekarz nic nie mowil ze cos jest nie tak wiec mysle ze bylo ok. Dopiero wczoraj zasugerowal ze plod jest maly chociaz powiedzial ze mam sie nie stresowac, same wiecie jak to jest czekamy na maluszka nagle gin mowi ze cos sie nie zgadza i jest panika. To juz moja trzecia ciaza z czego bylo jedno poronienie jeden porod nie chcialabym poraz kolejny stracic dziecka

Gość gość
a jakie było crl na poprzednim usg i który to był tc?

Gość megi 26
Ostatnio bylam 3tyg temu ale tak naprawde lekarz bardziej sie skupil na tym czy serduszko bije bo pojawily sie u mnie plamienia o wielkosci dziecka nic nie mowil wiec nie jestem w stanie odowiedziec. Jak myslicie czy mimo tego ze plod jest duzo za maly moz byc z malenstwem wszystko dobrze?

Gość gość
To zobacz na wynikach z ostatniego usg, chyba dostałaś wydruk?

Gość megi 26
Gdybym miala to bym spojrzala :) lekarz wydruk zostawil w kartotece. No nic chyba pozostaje mi czekac do 26 az pojde na badania prenatalne

Gość gość
Ja w 25 t.c miałam stwierdzony przez prywatnego lekarza renomowanej kliniki, mały płód i małowodzie --skierował do szpitala. OJJJJJJ! co ja się strachu najadłam, spanikowałam ale zaliczyłam jeszcze tego samego dnia konsultacje z najlepszym specjalistą tylko od usg. powiedział że nie widzi podstaw , wód jest mało ale bez przesady. ale trzeba monitorować. dla świętego spokoju zgłosiłam się do szpitala, tam powiedzieli że raczej nie widzą zagrożenia ale jak na moje życzenie zostawią mnie na obserwacji. zostalam dobę. wypisali. Zmieniłam lekarza prowadzącego i do końca ciązy monitorował przebieg. Urodziłam tydzień po terminie. Dziewczynka 3100g , 51cm. Zdrowa jak rydz, tylko naczyniaczków miała sporo ale podejrzewam że od tego że całą ciąże głową do dołu jak nietoperz i nisko była (ale to tylko moja opinia ;) A drugi lekarz prowadzący mówi że jak mama mała to kolosa nie urodzi. Teraz córa ma 11 miesięcy. Nadal jest drobna ale rośnie proporcjonalnie.

Gość megi 26
Tez sie zastanawiam czy nie isc jutro do jakiegos dobrego lekarza... moze ktoras z was moze jakiegos polecic w poznaniu. Nie chcialabym miec takich wrazen juz w bardziej zaawansowanej ciazu

Gość megi 26
Czy ktoras z was miala moze podobna sytuacje i moglaby sie podzielic informacja jak wszystko sie skonczylo

Gość gość
u mnie już na pierwszym usg dziecko było 2 tyg. młodsze niż wg OM ale gin powiedział mi o tym od razu i stwierdził że na kolejnym usg okaże się czy faktycznie jest młodsze czy nadgoni. Wyszło że ciąża jest młodsza -rozwijala się zgodnie z wiekiem z usg cały czas. Miałam nieregularne cykle i stąd to opóźnienie. Szkoda że nie wiesz jaki wiek wychodził z pierwszego usg.

Gość megi 26
Gdybym wiedziala pewnie bym sie tak teraz nie zamartwiala bo albo ciaza bylaby mlodsza albo byloby wiadomo ze z malenstwem cos sue zlego dzieje. A na ta chwile mam poprostu tysiace roznych mysli

Gość megi 26
Czy ktoras z was moglaby cos powiedziec w tym temacie moze mialyscie podobna sytuacje. Pomozcie bo zwariuje