Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Strach na początku ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie mamy Ja po raz drugi dołączyłam do tego grona i szczerze to dopadła mnie panika. Moja ciąża wydaje mi się wprost nieprawdopodobna - oczywiście wiem, że prezerwatywa nie daje 100% pewności, ale nie pękła, nic nie wyciekło - widać trafiliśmy na "felerny model". ale do rzeczy. Jestem w 7 tygodniu ciąży i jakby nie głupia sytuacja to pewnie bym się nawet nie domyśliła (mimo ciąży miałam normalną miesiączkę i żadnych objawów). Kurcze wiem, że to głupie, ale mam nadzieję, że nie uznacie mnie za wariatkę:) Test zrobiłam bo spotkałam jakąś starą cygankę, która usiłowała namówić mnie na wróżbę, oczywiście odmówiłam bo nie wierzę w gusła a ta wypaliła, że jestem w ciąży - wyśmiałam kobietę i poszłam w swoją stronę tylko jeszcze usłyszałam jak klnie pod nosem, że urodzę chore dziecko. Nie ukrywam, że się przestraszyłam i gdzieś to we mnie siedziało. Trułam mężowi głowę i dla uspokojenia zrobiłam test będąc pewną, że będzie negatywny, a tu dwie kreski. Wizyta u lekarza potwierdziła, że jestem w ciąży. Cieszę się, ale ta głupia sytuacja nie daje mi spokoju i panikuję. Jutro kolejna wizyta po badaniach krwi i chodzę po ścianach, wymyśliła już sobie najgorsze choroby, boję się o dziecko itd. Wiem, że stres szkodzi maleństwu, ale to silniejsze ode mnie. Z góry przepraszam za być może głupi post, ale nie mam z kim pogadać:( Pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować