Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wrócić do pracy?

Polecane posty

Gość gość

Przed ciąża pracowalam jako ksiegowa , zaloga przyjacielska, naprawdę fajna. Mam możliwość powrotu do firmy. Uznalismy z mężem, ze okres zimowy będzie odpowiednim momentem dlatego, ze syn który wtedy będzie mial 16 miesięcy będzie mogl zostawać u moich rodziców. Z jednej strony myślę, ze to trochę za wczesnie ale chyba takie myśli ma się zawsze wracając do pracy :) a z drugiej strony zawsze dodatkowa pensja by się przy dala. Któraś, mama boryka się z podobnym dylematem?

Gość gość
ja musiałam zostawić dziecko z moją mamą kiedy miało 6 m-cy i jakoś dałam radę

Gość gość
Spokojnie mozesz wracac do pracy, ja wrocilam jak corka miala rok i 3 mies, zostala z babcia, zero problemow :)

Gość gość
po co chcesz wracac? Badz z dzieckiem niech maz zarobi

Gość gość
wiadomo te co musiały w********ac do roboty to beda C***isac,źebys wróciła bo zazdrosc je bierze ,że któras ma lepiej i moze spokojnie z malym dzieckiem w domu zostac

Gość gość
Musiały???? Hahahahah, niektórym kobietom naprawdę nie wystarcza zajmowanie się dzieckiem i domem, to jest kwestia indywidualna, czemu dziecko ma się męczyć w domu do 5 roku życia ze sfrustrowaną matką, skoro może zostać kilka godzin pod dobrą opieką i mieć szczęśliwą, spełnioną mamę, która z radością poświęci mu swój czas ? No i sorry, ale nie mówimy o harówie po 12h w hurtowni czy markecie ale fajnej, rozwojowej pracy - autorka jest księgową, to jest bardzo dobry zawód i warto w nim iść do przodu, dłuższa przerwa w pracy to nic dobrego. Poza tym jest coś takiego jak praca na część etatu, praca zdalna - ale trzeba mieć trochę świadomości żeby to wiedzieć. Pozdrawiam normalne matki :)