Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co oznaczają dwa ciałka żółte?

Polecane posty

Gość gość

byłam dziś na kontroli u gina i przy usg stwierdził, że mam bardzo gruba sluzowke wescialajaca macice, (a okres powinnam juz dostać) stwierdził że może to być bardzo wczesna ciąża i powiedział, że widzi dwa ciałka żółte. Siostra jest w ciąży bliźniaczej i u niej też lekarz zauważył na samym początku dwa ciałka żółte. Za kilka dni mam wykonać test ciążowy, wczoraj już wykonałam dwa i na obu pojawiła się druga kreska, ale słabo widoczna.

Gość gość
bardzo prawdopodobne że to bliżniaki;)cieszysz się?...

Gość gość
Oczywiście cieszyłabym się, ale ostatnia ciążę poronilam, wiec boje się cieszyć za bardzo. Boje się, że będę przeżywać to jeszcze raz.

Gość gość
Nawet słabo widoczna druga kreska oznacza ciążę tak wiec gratulacje :) a dwa cialka żółte prawdopodobnie oznaczają ciążę bliźniaczą. U mnie też tak było do 8 tygodnia, a później został jeden płód. Nie martw się na zapas :)

Gość gość
Dzięki za odpowiedz.

Gość gość
Zrobiłam dziś kolejny test który potwierdził ciążę. Są tu jeszcze jakieś kobietki u których obecność dwóch ciałek żółtych oznaczała ciążę bliźniacza?

Gość Jolamama
U mnie lekarz zaobserwował na wizycie dwa ciałka żółte. Stwiedzil że to blizniaki. Kolejna wizyta i tak samo wykryła z tym ze bijace jedno serduszko. Starasz był ogromny. Jednak na kolejnej wizycie było już wszystko wiadome. Miały uridzic się dwie dziewczynki. Z niecierpliwisciem i strachem zyłam w tych chwilach. W 8 miesiącu zavzely się skurcze. Poród 3 tygodnie przed zaplanowanym. Uridzila soe dziewczynka i chlopiec! Może to wina lekarza. Ale to była ciężką ciaza. Dodam że mialam pewne problemy że zdrowie ale bardzo cieszę się że maluchy są zdrowe. Co prawda na obecna chwilę Kalinka i Tymek mają 5 lat ale tamte czasy ciągle mam w pamięci. A tobie autorko gratuluje i zycze powodzenia. Uszy do góry :)

Gość gość
Jolamama - dzięki za odpowiedź :)