Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile dni na wpłatę z allegro?

Polecane posty

Gość gość

Sprzedawalam rzeczy po dziecku na allegro w zestawach. Jedna z dziewczyn prosila o kilka rzeczy z różnych zestawów eiec wyvofalam aukcje i zrobilam jeden zestaw specjalnie dla niej. Kupila go onsd tydzień temu i od tej pory cisza. Zero wpłaty. Dwa razy się przypomniałam twierdzi ze zapłaci i napisala ostatnio ze sprzedaje sama, tak jakbym miala czekać aż sama sprzeda i dopiero mi zapłaci. Ja średnio się orientuję ilesma czasu na przelanie pieniążków ale sams kupując na sllegro prxedylam he natychmiast po licytacji. Czy wiecie co mogę zrobić by wyegzekwować zapłatę? To 70 zl + koszt przesyłki ale zawsze to jakiś grosz do budżetu.

Gość gość
Jesli nic nie pisałaś o wpłacie poczekaj ze 2 tyg od licytacji Ja daję na wpłatę 7 dni a czekam 10

Gość gość
Tez bym chetnie cos kupia od ciebie podaj namiary

Gość gość
No właśnie nie napisalam ile czekam na wpłatę bo mi ti do głowy nie przyszło ze ktoś kupuje a kasy nie ma na wpłatę.

Gość gość
Ja też wystawiam rzeczy na allegro i w opcji o mnie mam napisane ,ze czekam 3 dni na wpłatę, jezeli w tym czasie nie dostane pieniedzy wystawiam negatyw i wystepuje o zwrot prowizji. Nie jestes sklepem zebys musiała czekać tyle czasu. Bez przesady, a ludzie dziwni są kupują i pozniej trzeba sie upominać o pieniadze. A jezeli chodzi o wysyłke to chcieliby jak najtaniej i jak najszybciej. Jak nie ma sie kasy i czeka sie na wypłate to sie nie licytuje.

Gość gość
Regulamin przewiduje 7 dni na wpłatę. Wystąpienie do allegro o zwrot prowizji to często bardzo dobrze działa na kupującego:) a negatyw po 3 dniach od zakupu bez wplaty to totalne przegięcie. Nie znoszę takich nadgorliwych

Gość gość
ja myślę że ona wcale nie zamierza tego kupić, przemyślała sprawę i nie wie jak ci to powiedzieć ja bym się nie prosiła tylko poczekała jeszcze dwa dni a potem wystąpiła do allegro o zwrot prowizji i skończyła z tą kobietą.

Gość gość
3 dni i negatyw? nienormalna jestes nadgorliwcze...są ludzie ze wpłacają kase w banku czy na poczcie to pieniądze nie zdążą dojść a tu juz negatyw..odwdzięczyła bym sie tym samym

Gość gość
Ja też wystawiam rzeczy na allegro i w opcji o mnie mam napisane ,ze czekam 3 dni na wpłatę, jezeli w tym czasie nie dostane pieniedzy wystawiam negatyw i wystepuje o zwrot prowizji x jakbyś mi taki numer odwaliła i po 3 dniach wystąpiła do allegro to już bym nawet dla zasady u ciebie tej rzeczy nie kupiła. ty z kolei przeginasz w drugą stronę.

Gość gość
A ja nie znoszę ludzi którzy kupują i nie płacą. Ja również kupuje duzo na allegro i gdy kupuje od razu płacę przez pay-u. I tak powinno być, a nie czekanie, bo jakaś ksiezniczka kupiła i czeka. Ja wpacasz po 7 dniach to ja przedmiot też bym Ci wysłała po 7 dniach. A co!

Gość gość
Moje aukcje,moje zasady. Na brak kupujacych nie narzekam. Jak kupujesz u mnie sprawdz strone o mnie inaczej nie licytuj. Nie rozumiem dlaczego ludzie gdy klikaja kup nie klikaja od razu zapłać przeciez to chwila

Gość gość
Napisałam czekam 3 dni na wpłate. U mnie na aukcji wpłaca sie przez pay-u czyli jestem automaycznie powiadamiana o wpłacie na konto pay-u nie moje. Ja towar wysylam też tego samego dnia, niektorym ludziom zalezy na szybkich transakcjach i wysyłach, a nie klikam kupie ,wpłacam po 7 dniach ( bo mam te 7 dni) a pozniej 7 czekam na zamówiona przesyłke. Wpaty na poczcie w banku? Ludzie w jakich wy czasach zyjecie?! Teraz placi sie przez internet sa konta internetowe

Gość gość
Jesteś chora albo pazerna. 3 dni i negatyw? Ja na przykład mam limity na płatności przez internet i czasem nie moge zapłacić od razu. Regulamin przewiduje 7 dni na wpłatę ale ty jak Bóg masz swoje zasady w dodatku żałosne

Gość gość
Nie jestem pazerna, nie jestem sklepem zeby tyle czekać. Nie rozumiem tych wszystkich ludzi ktorzy coś kupują ( zeby nikt im tego nie wykupił - to jest własnie pazerność) a nie maja pieniedzy na koncie i czekaja na wypłate. Ja jak coś kupuje to od razu płace. Nie rozumiem po co przedłużać transakcje.

Gość gość
Skoro wiesz,ze masz "limity płatnosci" to po co kupujesz? W sklepie stacjonarnym też jak coś kupujesz to płacisz po 7 dniach?!

Gość gość
Weź idiotko przestań. Skoro regulamin przewiduje 7 dni to chyba są jakieś powody ku temu. Nie porównuj sklepu z allegro gdzie sprzedajesz stare szmaty

Gość gość
sama jestes stara szmata idiotko. Jak sie nie ma kasy to sie plebsie nie kupuje

Gość gość
Sama jesteś plebs co stare szmaty sprzedaje obrzydliwe.i nie rzucaj się tu bo ci żyłka pierdzaca pęknie