Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alergia pokarmowa a wysypka

Polecane posty

Gość gość

Czy uczulenie na jakiś pokarm zjedzony przeze mnie może się objawiać wysypką WYŁĄCZNIE na twarzy? Wydawało mi się, że uczulenie powinno wyskoczyć również na ciele, ale może się mylę? Moja 3 mies. córeczka od jakiegoś czasu ma wypryski na buzi (na policzkach), na ciele nie ma ani jednej kropki. Nie zauważyłam problemów z brzuszkiem, kupy w porządku, kolek brak. Karmię wyłącznie piersią, ale nie stosuję żadnych diet eliminacyjnych, bo nie widziałam takiej potrzeby. Te wypryski nasiliły się w czasie upałów, wiec wiązałam to raczej z jakąś potówką, ale teraz sama już nie wiem. Mała dodatkowo bardzo się ślini, policzki ma wiecznie mokre i ciągle pcha tam rączki, a ja nie jestem w stanie jej ciągle wycierać. Miał ktoś podobnie? Co z tym robić?

Gość gość
mała wkłada rączki do buzi bo to naturalne mój maulch tez tak robił więc się nie martw, a wysypka na buzi może być uczuleniowa, jak ja najadłam się mandarynek to malucha uczuliło też tylko na buzi, może poprostu coś zjadłaś co małą uczuliło

Gość gość
dodam że od ślinek też wysypuje tylko ta wysypka robi się pózniej taka sucha

Gość gość
to wygląda mi że to chyba od śliny, bo właśnie ma taką suchą buzię. A co na to stosowałaś? Bo ja smarowałam sudocremem - było lepiej, mała się nie drapała, ale znowu sudocrem ma tlenek cynku i działa trochę wysuszająco. Zaczęłam więc smarować kreme ochronnym do skóry suchej. Nie jest gorzej, ale też nie lepiej :/

Gość vin_
Lubię, jak ludzie piszą o swoich doświadczeniach z alergią pokarmową u dzieci i wiedzą faktycznie co mówią. Znam jednego bezbłędnego bloga w tej kategorii, a mianowicie www.alergicznedziecko.pl . Niewiele mam porusza ten temat, a tu jest prawdziwy potencjał praktyczny.