Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile zaprosić gości na ślub?

Polecane posty

Gość gość

Razem z narzeczonym zaczęliśmy pierwsze przygotowania do ceremonii ślubnej, oczywiście co się z tym wiąże pojawiło się wiele kłopotów. Naprawdę wiele zagłostek mnie dręczy np. ile powinnam zaprosić osób? Ilość gości jest bardzo ważna bo od jej ilości zależy cena wesela. Nie wiem czy zaprosić rodzinę i najbliższych znajomych , czy może zaprosić też dobre koleżanki ze studiów. Jak wy sobie poradziłyście z tym problemem? Wiadomo, że jak znów zaproszę mniej osób, to niektórzy mogą się poobrażać, a tego też chciałabym uniknąć.

Gość gość
zależy ile masz pieniędzy, bo to kluczowa kwestia. Ja planuję wesele na 70 osób i to będzie koszt ok. 30tys.

Gość gość
Strasznie dużo ::( Nie planowałam wydać więcej niż 40tys. a to i tak już za dużo

Gość gość
zrób wstępny kosztorys, będziesz wiedziała na ile możesz sobie pozwolić. Zastanów się czy zapraszasz z dziećmi czy bez czy zapewniasz noclegi czy zapewniasz jakiś pojazd (bus, kierowcę z autem) dodatkowe atrakcje bo to wszystko kosztuje

Gość gość
Ok ;) Te wszystkie przygotowania jednak są bardzo angażujące :) Bez dzieci wydaje mi się, a co do kierowcy to dobry pomysł. Możecie jakieś polecić firmy?

Gość gość
jezu ja wydałam na slub 80 zł, i zero gosci nie rozumie tego wydawać na ludzi,gości.tyle kasy, i tylko dlatego aby ludziom pokazać , na pokaz. To powinien być wasz dzień, tylko wy,romantyczna kolacja sex itd. A nie karmić stado za własną kase,