Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Suche Wypryski? Czy to alergia?

Polecane posty

Gość gość

Witam ! Od kilku miesięcy zauważyłam (chociaż tego nie da się nie zauważyć), że na mojej twarzy głównie na podbródku, czole i na nosie, a także w okolicach ust pod nosem zaczęły mi się pojawiać jakieś dziwne wypryski. Z początku myślałam, że to zwykłe pryszcze, ale te moje wypryski są strasznie suche. Potraktowałam je Afronisem, zaczęły schodzić, ale strasznie powolnie. Co prawda nie ma ich dużo, ale wyglądają okropnie, zwłaszcza na początku. Mam 19 lat i nigdy nie miałam problemów z cerą. Zawsze była czysta, nawet we wczesnym okresie dojrzewania, nigdy nie miałam pyszczy. Niedawno się dowiedziałam też, że prawdopodobnie mam na coś alergię. Czy to może być z tym powiązane? Do tej pory nie chciałam iść do dermatologa, ponieważ jak na razie nie mam tych syfków aż tak dużo, a wiem że ludzie borykają się z większymi problemami. Jakieś porady? Ktoś z Was miał coś podobnego?

Gość Aktik
Zaczęłaś może stosować jakieś nowe kosmetyki? Kremy? Czy już wiesz, co mogło spowodować te wypryski? Ze sprawą możesz iść nawet do lekarza pierwszego kontaktu, jego diagnoza będzie najlepszym wyznacznikiem :) Odwiedź też odetchnijspokojnie.pl, znajdziesz tam dużo info o tym jak alergia może się objawiać i zadać to pytanie specjaliście :)

Gość gość
może najlepiej zrobic badania? Ja polecam te poradnie www.alergomed.com.pl robilam tam jakis czas temu i niestety wyszlo mi sporo rzeczy… ;(