Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chrzest,Komunia, 18, ślub

Polecane posty

Gość gość

Ludzie wytłumaczcie mi jedną rzecz. Skąd w Polsce takie parcie na drogie prezenty na chrzciny , komunie , 18 czy ślub.? Skąd pomysł , ze chrześni muszą dać więcej.? Przecież to tacy sami ludzie jak reszta gości. Nie rozumiem tez tego głupiego powtarzanego zdania. Dam na ile mnie stać. A jak mnie stać na 5 tyś złotych , to tyle mam dać kilkulatkowi na komunie?, albo kilku miesięcznemu dziecku na chrzest?. Na zachodzie wygląda to zupełnie inczaczej, więc skąd u Polaków taka rozrzutność.? Gdzie podział się ludzki rozum, pomyślunek i jakieś racjonalne podejście do tematu.

Gość gość
bo Polacy to chamy i wymuszają prezenty i kasę od innych

Gość gość
Chrzestni, nie chrześni , pomyliłam się ;)

tez sie zastanawiam. moje dzieci nie dostana na komunie NIC poza moze jakas biblia, lancuszkiem czy czym takim. jesli juz zdecydowalam sie ochrzcic dzieci, to nie bede robila cyrku z sakramentow.

Gość gość
ale właśnie polska religia na tym polega, że robi się cyrk z sakramentów - jak go nie zrobisz to nie będziesz dla innych wierząca - od jehowych cię będą wyzywać!

malo mnie to interesuje :D kiedys uslyszalam, ze moje dzieci beda wytykane palcami, bo nie dostana na komunie tabletu czy czegos tam. Smieszne. Tablet czy inna pierdole moge im kupic ja sama, za wyniki w nauce lub bez okazji.