Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca w zus w rozliczeniach

Polecane posty

Gość gość

jest tu ktos kto pracuje? jak to wszystko ogarniacie zwlaszcza teraz gdy trzeba konta uzgadniac na SEKIF

Gość gość
Ja pracuje. U nas sa wyznaczone osoby ktore przepinaja konta ja na szczescie tego nie robie.

Gość gość
to masz fajnie ,bo u nas wszyscy przepinaja(ci co maja staz co najmniej pol roku). dostaje pismo o zwrot musze szybko przepac konto,pismo o rozliczenie rowniez, do przedawnienia tez,abolicyjne jak juz ma byc podpisana ostateczna decyzja przez dyr to tez trzeba przepiąc. jednym slowem nie jest wesolo. latwe konta juz dawno sa w sekif a zostaly trudniejsze gdzie trzeba sporo sie napracowac no i jeszcze wiedziec co porobic aby sie uzgodnilo

Gość gość
No to nie zazdroszcze bo to najgorsza robota z tym przepinaniem kont.

Gość gość
kto wam załatwił pracę w ZUS?

Gość gość
Niektórzy są na tyle inteligentni, że sami potrafią sobie załatwić pracę w ZUS na rozmowie kwalifikacyjnej (oferty pracy są na stronie ZUS). A z pracą w dochodach jest tak, że z czasem będziesz zostawać po godzinach, przychodzić wcześniej itp. Dobra rada, weź udział w rekrutacji wewnętrznej i przenieść się do innego Wydziału.

Gość gość
dostalam sie z ulicy,wzielam udzial w rekrutacji zewnetrznej(oferty sa na stronie zus), byla to oferta na zastepstwo(jak wszystkie zewnetrzne) potem w wewnetrznej rekrutacji dostalam sie na normalny etat na roczna umowe. powoli mi sie konczy i albo dostane na stale albo mnie wywala. u nas nie wolno siedziec po godzinach(chyba ze sa platne nadgodziny) nawet jesli by sie chcialo, dziewzyny ostatnio musialy sie tlumaczyc przed naczelniczka dlaczego siedzialy dluzej. z rozliczen niestety ciezko uciec, a ze praca bardzo trudna to i latwiej sie dostac osobie z ulicy, dla znajomych sa zarezerwowane miejsca w innych lzejszych wydzialach.

Gość gość
No i w ogóle to najpierw konto musi być wyczyszczone z błędów, a to trochę trwa... Bo później przychodzi lista takich źle przepiętych kont

Gość gość
tak zgadza sie. wiec nie jest sprawiedliwe takie porownywanie kto ile przepial.jak ktos ma fajny rejon nowe konta to znajdzie sporo takich bezblędnych, a jak ma stare od 99 to ma juz gorzej. mi juz zostaly same syfy z ukladami ratalnymi, egzekucja itp itd. u nas dodatkowo liderzy weryfikują przepinane przez nas konta czy zawieraja inne bledy takie ktorych np nie ma w d6 i systtem ich nie wylapuje jako błędnie przepięte.

Gość gość
konczy mi sie roczna umowa i boje sie,ze mi nie dadza na stale ,bo nie wyrobilam tych limitow przepiecia kont. nie jest to praca moich marzen ,ale lepsze niz nic