Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dd277

Czuję się bezsilna

Polecane posty

Gość dd277

Mój problem tak naprawdę pojawił się kilkanaście lat temu kiedy bez większego powodu zaczęłam tyć mimo normalnej diety i dużego ruchu. Później doszły inne objawy, które wyglądają na niedoczynność, osłabienie, senność, wypadanie włosów (przez 2 lata straciłam prawie połowę), problemy ze skórą i ciągłe przybieranie na wadze mimo racjonalnej diety i dużego ruchu. Z usg tarczycy wyraźnie widać, że objętościowo przez 4 lat zmniejszyła się 1/3. Badania hormonalne są różne, raz takie raz takie, często na granicy za to prolaktyna po MTC kilkanaściekrotnie powiększona. Byłam u trzech endokrynologów, pierwszy leczył mnie najmniejszą dawką Euthyroxu i było trochę lepiej, później ze względów finansowych ( w pakiecie z pracy mogłam za darmo skorzystać z wizyt specjalistów) byłam jeszcze u dwóch i oni nie stwierdzili podstaw do leczenia.... Czuję się bezsilna i chcę mi się płakać bo nie wiem co się ze mną dzieje. Nie wiem co dalej robić :(

Gość gość
Może masz nerwicę. Może jesteś samotna?

Gość gość
A miesiączka? czy miesiączkujesz regularnie?

Gość dd277
Nie, mam nieregularne miesiączki. Systematycznie mi się przesuwają

Gość gość
idź do endokrynologa na nfz i wymuś skierowanie do szpitala na bardziej kompleksowe badania hormonalne