Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

o czym moze swiadczyc powiekszony migdal?

Polecane posty

Gość gość

Nie jestem chora, nie boli mnie gardlo a mimo to mam prawy migdal wiekszy bo jak dotkne na szyji to go czuje, a moze to wezel chlonny? Nie mam pojecia co to moze byc? Mam chore zatoki i po tylnej scianie gardla scieka mi jeszcze ropa jak to bywa przy zatokach ale chyba to nie ma zwiazku z migdalem?

Gość gość
ja Tez mam taki problem i nie moge sobie poradzic :(

Gość gość
i nikt mi nie chce pomoc , nawet brat :(

Gość gość
Hm moim zdaniem jest to tzw przerosniety migdal..laryngolog cos poradzi.. tutaj kazdy ma w doopie tematy zdrowotne. Jakbys napisala ze jestes napalona i szukasz sponsora to twoj post cieszylby sie masakrycznym zainteresowniem :)

Gość gość
Hm.. zapewne masz jakas infekcje po przebytej anginie

Gość gość
mozesz pomniejjszyc do laserem badz falami radiowymi, prywatnie

Gość gość
A czy to nie jest grozne i niebezpieczne dla zdrowia? Taki powiekszony migdal...

Gość gość
Czasem tak jest...ale jesli dlugo nie przechodzi to idz do lekarza, lepiej zapobiegać niż leczyć ;)

Witam gość 2014.06.18 , skontaktuj się z laryngologiem. Możliwe, że migdał, który nagle uległ powiększeniu jest zmieniony zapalnie (związek ze ściekaniem po tylnej ścianie gardła). Możliwe są również inne poważne schorzenia. Prawdopodobne jest też, że migdal był taki zawsze, ale nie zwróciłaś na to uwagi i dopiero ściekanie zmobilizowało Cię do dokładnego obejrzenia gardła. Jednak nie ignoruj sprawy i skontaktuj się z lekarzem. Możesz także wykonać podstawowe badania krwi: morfologie, rozmaz i OB, CRP. Pozdrawiam, Łukasz Narożny