Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boże ratujcie

Polecane posty

Gość gość

czytam czytam i wszędzie piszą inaczej :/ Chodzi o rozszerzanie diety u niemowlaka. Do 6 miesiąca zamierzam karmić piersią na pewno a potem to nie wiem bo też niektórzy doradzają już zaprzestanie inni nie. Tak samo z glutenem raz czytam że od 4 miesiąca raz że od 6 a nawet się spotkałam że dopiero od 8. Następnie produkty i ich wprowadzanie po kolei codziennie inny czy co tydzień np 1 posiłek to ma być ugotowana marchewka zmiksowana podawana przez tydzień, później ziemniak przez tydzień i następnie marchew i ziemniak razem przez tydzień czy jak? Najlepiej jakbyście mi napisały co i w jakiej ilości tak dzień po dniu lub tydzień po tygodniu bo nie mam pojęcia już jak się do tego zabrać

Gość gość
Nie wymawiaj imienia Boga nadaremno idiotko

Gość gość
Wprowadzaj nowe dania/ skladniki przez 3 dni. Przez tydzien to wg mnie troche przesada, jesli mialaby wystapic jakas reakcja uczuleniowo - alergiczna u Twojego malucha to nastapi to po dniu, ewentualnie po dwoch dniach. Ja zaczynalam od jabka. Po 3 dniach wprowadzilam dodatkowo marchewke. W nastepnej kolejnosci zaczelam do marchwi dodawac ziemniaczka. Widzac ze nic niepokojacego sie nie dzieje zaczelam kupowac gotowe zupki jarzynowe od 4 miesiaca zycia dziecka. I tak na tych zupkach rowniez gotowanych przeze mnie dotrwalismy do 5 miesiaxa. Dalej to szczerze powiedzialwszy zrezygnowalam ze stopniowego wdrazania produktow i zakupowalam te obiadki i deserki ktore sa wskazane wiekowo dla mojego dziecka. W koncu po to na kazdym sloiczku jest napisane " po 5 miesiacu "

Gość gość
tytuł sugeruje jakiś bardzo poważny problem a nie rozszerzanie diety :O:O:O Na drugi raz zastanów się zanim założysz jakiś temat :O:O