Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pacjentka czy ufać

Zastanawiam się czy ufać lekarzowi

Polecane posty

Gość pacjentka czy ufać

Witam. Mam ogromny problem z zespołem napięcia przedmiesiączkowego. Dolegliwości są masakryczne, nie do wytrzymania. Biorę urlop raz w miesiącu bo nie mogę pracować. Zawroty głowy, ucisk w głowie, straszne bóle brzucha, nudności. Jestem pod opieką ginekolog - endokrynolog. Miałam robione różne badania, także pod kątem tarczycy, badania endokrynologiczne i wszystko jest w porządku. Dostałam duphaston i pramolan na ten zespół napięcia przedmiesiączkowego. Przeczytalam ulotkę i jestem przerażona, bo to lek z grupy psychotropowych. Boję się go brać, skoro neurologicznie jest wszystko ok. Czy to pomoże przy zespole napięcia przedmiesiączkowego? Ktoraś z Was to brała? Dodam, że jestem 5 lat po cięciu cesarskim i mam mięśniaka i zrosty macicy.

Gość gość
Tak to lek z grupy psychotropowych ale dawka jest kilkukrotnie mniejsza. Ja tego leku nie bralam (na szczescie nie musze) ale slyszalam o nim. Koncerny znalazly kolejna zyle zlota i zbijaja kase na kobietach cierpiacych na Zespol. Nie twierdze ze lek nie pomaga, ale mysle ze wele kobiet na swiecie stosuje go bez wyraznej koniecznosci. Jesli rzeczywiscie nie daje Ci to normalnie funkcjonowac - sproboj bo wlasnie dla takich przypadkow jak Twoj ten ten lek zostal wyprodukowany. W kazdej chwili mozesz lek odlozyc.

Gość gość
* sprobouj

Gość gość
*no, wiadomo o co chodzi :D

Gość gość henryka
Ja mam identyczne objawy jak Ty autorko. Kolezanka [ taka od zdrowego odzywiania] poradzila mi zebym sobie kupila olej lniany bukwigowy i wiesolka. Mam zamiar podjac leczenie bo sama ze soba juz nie wytrzymuje. U mnie dochodzi sprawa strasznej deprsesji na pare dni przed okresem.

Gość gość
aha, powiedziala, zebym brala olej lniany po 4 lyzki stolowe codziennie i 3x dziennie wiesiolek. Kobiety chorujace na PMS maja duzy niedobor kwasow omega-3 i stad nasze problemy.

Gość gość
nie bralabym tego leku psychotropowego. z jakiej racji?? cos w organizmie jest nie tak skoro masz takie bole, i nie ma to nic do rzeczy z glowa. Hormony tez mozesz miec nie tak dobre skoro takie bole. Olejek z wiesiolka moze duzo pomoc. Sprobuj akupunkture, osteopate...sek w tym aby znalesc jakiegos dobrego specjaliste. Ziola tez bym radzila, moze masz w okolicy jakiegos dobrego zielarza? Terapia czaszkowo-krzyzowa moze tez by cos dala.