Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zabrać pod namiot?

Polecane posty

Gość gość

mam dość banalne pytanie: co zabieracie ze sobą pod namiot? głupio się przyznać ale pod namiotem byłam wieki temu i kompletnie nie mam pojęcia co zabrać..

:-) ja zawsze zabieram- spiwor, latarkę, apteczke, naładowany telefon, solarną ładowarke, ręczniki takie specjalne co po złożeniu sa wielkości jabłka, scyzoryk, karimate, zapasowa bielizna i ciuchy górskie, worki różnej wielkości, linki, specjalny zestaw -talerze i kubek i sztućce kompaktowo...,to tak na szybko:-) jak sobie cos przypomne napisze,mapy w mapniku, kompas ale to tak dla szpanu:-) :-) :-) zapalniczka, płyn antybakteryjny, rolka papieru, chusteczki ...dużo skarpet zapasowych, masc na ukąszenia, liofilizaty ...

Gość gość
co to jest solarna ładowarka - do czego to cudo służy?

Gość gość
Saperke zeby ewentualnie okopac namiot, sznurek/linke do rozwieszenia prania, recznikow itp, mala butle gazowa i zestaw menazek, miski do mycia (dla siebie i do naczyn), jezeli nue biwakujesz na polu z kuchnia i prysznicami, baniak na wode ( ja kupowalam na miejscu 5 litrow mineralkimi uzywalam ten baniak do konca urlopu)

Gość gość
dzięki, mam namiot, śpiwory i kuchenkę na naboje, dla mnie to ciemna magia.. muszę sobie zrobić listę jak z wyprawką :D

Gość gość
głupie pytanie bo to co zabrać różni się od tego po co i gdzie jedziesz pod namiot, jaki namiot, czy jedziesz sama czy z rodziną itd.. ja jeżdżę zarówno na camping jak i w pole pod namiot i zestaw tego co zabieram jest inny za każdym razem, po co mi miska do mycia na campingu z łazienką? pralką itd.. latarkę polecam z dynamo, często jest z radiem w komplecie, fajna sprawa, jako latarkę namiotową diody led szafowe z wieszakiem

Gość gość
jeśli jadę z plecakiem to biorę karimaty, jeśli autem to jestem wygodna i zabieram dmuchane materace, normalna pościel zamiast śpiworów

Gość gość
jedziemy autem, 2 dorosłych + 8 latek wyjazd pod namiot to pomysł Syna, chciał to ma :)

Gość gość
Samochodem łatwiej, nie trzeba się tak ekonomicznie pakować. Można zabrać dużo rzeczy na wszelki wypadek, które może się przydadzą, a może nie. Wiadomo, z dziećmi zazwyczaj wszystko się przydaje wcześniej czy później. Proponuję sobie zajrzeć do jakiejś składnicy turystycznej typu http://www.cerrotorre24.pl i zobaczyć co tam mają, albo pójśc do decathlonu, chociaż tam akurat są raczej jednorazówki.

Gość gość
no my akurat bagażnik mamy mały :(

Gość gość
moi znajomi zabierali ze sobie coś takiego jak tu mają - http://www.toyka.pl a jak z dzieciakami jeżdżą, to myślę,że fajna alternatywa dla wc. No a poza tym wiadomo, latarki koce, karimaty, spiwory...

Gość gość
tu można sporo sprzętu biwakowego znaleźć - http://www.dbsport.pl u nas akurat wyjazd pod namiot to wręcz tradycja, także często się zaopatrujemy tutaj.

Gość gość
tez jeszcze jakis czas temu mialam takie dylematy, kiedy jezdzilismy pod namiot. Ale wreszcie z mezem doszlismy do wniosku, ze to sie kompletnie nie oplaca i lepiej zainwestowac w przyczepe kempingowa www.boufen.pl - przynajmniej masz juz wszystko na miejscu, jest porzadek i mozesz sie wszedzie zatrzymac

Gość gość
Po co wygrzebujecie stare tematy????

Gość gość
Może komuś się przyda: http://www.campingmania.pl/blog/view/15,wakacyjny-niezbednik-przygotowania-do-wakacji/ lista z podziałem na kategorie na której można zaznaczyć rzeczy które chcemy ze sobą zabrać, plus dopisać swoje i wydrukować pozdrawiam