Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nika852

Rozjaśnianie farbowanych włosów

Polecane posty

Hej dziewczyny, mam mały problem. Chcialabym rozjaśnic włosy. Kolor moich wlosów to ciemny brazowy, taki podchodzący pod czerń, a z natury mialam taki sredni brązowy. Jest jakis sposób na powrot do tego koloru ? Czy jak bym kupiła bląd farbe rozjaśnilyby mi sie wlosy ? Duzo czytalam o szamponach przeciw łupieżowych i z rumiankiem, ale czy to dziala ? Nie chcialabym isc na dekoloryzacje, poniewaz mam bardzo słabe wlosy , a slyszalam ze dekoloryzacja strasznie je niszczy. Wdzieczna bylabym za jakąs porade, to dla mnie wazne.

Gość gość
ja bym nie ryzykowala sama. tez mialam ciemnobrazowe farbowane, podchodzace w czern. rozjasnialam pasemkami, trzy wizyty u fryzjera i jest dobrze. fakt, ze wlosy troche sie zniszczyly ale pielegnuje je jeszcze bardziej jak przed rozjasnianiem

Gość gość
a, i nie robilam dekoloryzacji, tylko same pasemka rozjasniaczem 6 %

Gość gość
odradzam kategorycznie. sama farba blond, ktora rozjasnia wlosy nie da zadnego efektu, a od rozjasniacza wlosy bardzo sie zniszcza. Ja mam ciemne wlosy, potem zaczeam je farbowac ciemnym brazem i dlugi czas za kazdym razem farbowalam po calej dlugosci zamiast odrostow (farbuje ze wzgledu na siwe), wpadlam pewnego dnia na rozjasnienie, bo bardzo podobaly mi sie rude wlosy, ktore jakis czas temu byly hitem. Pomijajac fakt, ze nie otrzymalam wymarzonego odcienia, wlosy byly w tragnicznym stanie, jak siano. Potem zaczelam znowu przyciemniac. Tamte rozjasnione nigdy sie nie zregenerowaly. Rozjasnianie ma sens jedynie przy naturalnym kolorze.

Gość gość
Dodam, ze juz nigdy nie zdecydowalabym sie na rozjasnieniae ani dekoloryzacje u nawet najelszpego fryzjera. Rozjasnione wlosy zostaja pozbawone lusek i poza dziewczynami, ktore rozjasnialy swoj kolor, od blondow do jasnego/sredniego brazu, beda zawsze wygladay na zniszczne i takie beda, nie zregeneruje ich nic.

Gość Roksanaxoxo
Hej, rozjasnianie wlosow w domu? Stanowcze TAK! polecam zrobic mieszanke z rozjasniacza , Joanny badz Delia, do buteleczki dodac rowniez szamponu i odzywki tyle ile normalnie bys uzywala do mycia wlosow i taka mieszanke wcierac we wlosy zupelnie jakbys je myla okolo 20min :) ja zafarbowalam jasne wlosy na Mrozna Czekolade z Garnier Olia, najwiekszy blad jaki moglam zrobic bo wlosy wyszly czarne po jednej takiej "kapieli" wlosy o 2 tony jasniejsze a do tego wcale siana nie ma! Polecam uzyc olejku arganowego rowniez po myciu! Buziaki i powodzenia!