Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AMYZ2

Tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Lekarz przepisał mi tabletki w celu wyregulowania okresu, czyli nie wzięłam ich 1, ani 2-5 dnia cyklu, więc po jakim czasie będę chroniona przed ciążą i nie będę potrzebowała dodatkowego zabezpieczenia ?

Gość gość
A w którym momencie cyklu zaczęłaś je brać?

jest mi ciężko określić ponieważ mój okres był strasznie nieregularny i z tego co dobrze pamiętam to zanim zaczęłam je brać nie miałam okresu już z 2 miesiące, teraz jestem po pierwszym opakowaniu i w czasie 7 dniowej przerwy okres pojawił się normalnie

Gość gość
no to już jesteś zabezpieczona skoro brałaś tabletki w poprzednim cyklu i teraz też bierzesz od początku nowego cyklu.

Gość gość
po 1 opakowaniu

Bo właśnie na ulotce było napisane, że jeśli się bierze pierwszego dnia okresu to jest się zabezpieczonym od zaraz, a jeśli 2-5 dnia to trzeba się jeszcze tydzień zabezpieczać . A ja pierwszą wzięłam właściwie nie wiem którego dnia cyklu, ale jeśli jestem po pierwszym opakowaniu to na pewno już jestem zabezpieczona, tak ?

Gość gość
Nie marnuj czasu tylko się bzykaj

Gość Gremlinka
Na pewno. Nie wiem jakie masz tabletki, ale nawet jeśli się stresujesz tym co bylo w ulotce to przecież napisane było, że po 7 dniach, a Ty już wybrałas cale opakowanie. Postaraj się jedynie nie zapomnieć żadnej i jesteś zabezpieczona caly czas kiedy je bierzesz. Krwawienia się wyreguluja na pewno. Też mialam takie problemy i lekarz dał mi tabletki. Odkąd biore Vixpo bez problemu mam krwawienia, nie denerwuje się tak i nie mam takich wahań nastrojów.

Gość czarnaJagoda
Gremlinka, miałaś straszliwy PMS czy po prostu vixpo najlepiej Tobie pasowały?? Bo słyszałam, że one są przepisywane kobietom z zabójczym PMS.

Gość Mirq
Jagoda, ja miałam. I naprawdę odczuwam ulgę odkąd je biorę.

Gość gość
a wiecie ze te tabletki powoduja raka i inne nowotwory i choroby

Gość Muszkieterka0987
A czemu akurat vixpo na uciążliwe PMS jest przypisywany ? gościu - niekontrolowane przyjmowanie witaminy C również może zrujnować organizm- dlatego zanim zacznie się przyjmować leki - należy wykonać badania i skonsultować się z lekarzem !